Home
Blog
Bestemmingen
De 20 mooiste plekken in Canada

De 20 mooiste plekken in Canada

op 18 augustus 2014
3 minuten leestijd
De 20 mooiste plekken in Canada

Canada is op Rusland na het grootste land van de wereld en beschikt van kust tot kust over een zeer diverse natuur met het ene landschap nog mooier dan het andere. We hebben de 20 mooiste plekken en bezienswaardigheden in Canada voor je op een rij gezet!

Tombstone Territorial Park

Dit park, met een oppervlakte van 2.200 vierkante kilometer, ligt op 90 minuten van Dawson City en is gevuld met ruige bergtoppen, permafrost landvormen en wilde dieren. Voor een avontuurlijke hike moet je hier zijn!

Capilano Suspension Bridge

De Capilano Suspension Bridge ligt op slechts enkele minuten afstand van het centrum van Vancouver. De burg werd gebouwd in 1889 en strekt zich 137 meter breed en 70 meter boven de Capilano rivier uit.

Prince Edward Island

Canada's kleinste provincie, Prince Edward Island, kreeg wereldwijde bekendheid in de jaren na de publicatie van Lucy Maud Montgomery's 1908 roman "Anne of Green Gables". Meer dan 100 jaar later blijft het een mooie bestemming vol prachtige stranden, verse vis, historische architectuur en de rotsachtige rode kliffen beroemd gemaakt door 'Anne'.

Nahanni National Park

Het Nahanni National Park staat sinds 1978 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en bestaat uit 4.700 vierkante kilometer aan diepe kloven, met een rivier dwars door bergketens, enorme watervallen en complexe grottenstelsels.

Peggy's Cove

Peggy's Cove, in de oostelijke kustprovincie Nova Scotia, is beroemd om zijn prachtige natuur, verse zeevruchten en vissersdorp, maar vooral bekend om zijn historische vuurtoren, gebouwd in 1915.

Lake Louise

Lake Louise is een alpiene meer met sprankelende blauwe water in het Banff National Park en ligt aan de basis van een cluster met gletsjers bedekte toppen. Met een lengte van zo'n 2,5 kilometer en 90 meter diepte is het zomers heerlijk peddelen hier en 's winters een van de mooiste outdoor ijsbanen ter wereld.

Avalon schiereiland

IJsbergen kijken is een populaire activiteit in de provincie Newfoundland and Labrador. Op een zonnige dag, kun je deze 10.000 jaar oude glaciale reuzen vanuit vele punten langs de noordelijke en oostelijke kusten van de provincie bekijken, waaronder op het Avalon schiereiland. De beste periode om dit te doen is in het voorjaar en de vroege zomer.

Fogo Island

Voor een traditionele Newfoundland and Labrador vissershaven ervaring moet je op Fogo Island zijn. Het is het grootste eiland van Newfoundland en Labrador en de thuisbasis van 11 gemeenschappen.

Niagara Falls

De Niagara Falls bestaat uit drie verschillende watervallen op de grens tussen Canada en de Verenigde Staten, waar van de Horseshoe Falls de meest bekende is. Het ligt op slechts een uur rijden vanaf Toronto en vanaf de Canadese kant heb je uitzicht op alle drie.

Lake Ontario

Voor het beste uitzicht op de 553,33 meter hoge CN Tower, het Rogers Centre sportstadion en de omliggende financiële torens moet je op Lake Ontario zijn.

De Saskatchewan meren

De provincie Saskatchewan heeft meer dan 100.000 meren, waarvan Otter Lake (foto) een mooi voorbeeld is. Een uitstekende bestemming om te vissen, kamperen, kanoën of van zonsondergangen te genieten.

Churchill, Manitoba

Churchill staat wel bekend als de ijsbeer hoofdstad van de wereld en is een van de weinige steden ter wereld waar je oog in oog met de beroemde witte beren in het wild kan komen.

Jasper National Park

Dit jaar werd de Glacier Skywalk in Jasper National Park geopend, een fantastische plek om uitzicht te hebben op de omliggende bergen.

Notre Dame Basilica

Gelegen in Montreal, de Notre Dame Basilica is een van Canada's mooiste kerken. De kerk werd voltooid in 1891, en werd in 1989 aangewezen als National Historic Site in Canada.

Sirmilik National Park

Het Sirmilik National Park is een 22.200 vierkante kilometer groot park gelegen in Nunavut Territory, Canada's meest noordelijke regio. Het bestaat uit ruige bergen, ijsvelden, gletsjers, fjorden en rivierdalen. De beste tijd van het jaar om de ongelooflijke ijsschotsen te zien is tussen april en juni.

Rideau kanaal

Het historische Rideau kanaal werd gebouwd in de vroege 19e eeuw en bestaat uit een keten van meren, rivieren en kanalen die zich uitstrekt over 202 kilometer van Kingston naar Ottawa. 's Winters verandert een 7,8 kilometer lange strook in een ijsbaan.

Yukon

Canada's afgelegen Yukon is de kleinste van de drie federale gebieden van het land en een van de beste plekken ter wereld om het noorderlicht te zien, zoals hier bij de Eagle Plains.

Quebec

De oude stad van Quebec werd opgericht aan het begin van de 17e eeuw en is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het is het beste voorbeeld van een versterkte koloniale stad in Noord-Amerika. 

Bay of Fundy's Hopewell Rocks

De Bay of Fundy in de Atlantische Oceaan is de thuisbasis van de hoogste getijden in de wereld. Als gevolg hiervan worden New Brunswick's Hopewell Rocks twee keer per dag bedekt met water. De tijdspanne tussen eb en vloed is zes uur en 13 minuten, waardoor bezoekers de tijd om te wandelen op de oceaanbodem.

Whistler, British Columbia

Minder dan twee uur rijden van Vancouver, Whistler was de plaats van vele evenementen tijdens de Olympische Winterspelen van Vancouver in 2010.

Top reizen naar Canada

Reisorganisaties met reizen naar Canada

Meer blogs over Canada

Beoordelingen van Canada

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7.5
Stranden
6.2
Steden
8.2
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9