Home
Blog
Bestemmingen
De zeven leukste steden van Canada

De zeven leukste steden van Canada

op 25 februari 2019
3 minuten leestijd
De zeven leukste steden van Canada

Canada is de droombestemming van vele reizigers. In dit land is zoveel te zien. Roadtrippen door het mooie landschap, rust, ruimte en natuurlijk leuke steden.

Want behalve mooie natuur heeft Canada ook veel leuke steden om te ontdekken. Zoek jij nog inspiratie voor je rondreis door Canada? Dit zijn de zeven leukste steden van Canada. 

1. Vancouver

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Tijdens je reis door British Columbia kan een bezoek aan de stad Vancouver niet ontbreken. Vancouver ligt aan de westkust, dichtbij de grens met de Verenigde Staten. Voor veel toeristen is dit ook het begin- of eindpunt van een rondreis door Canada. Je kan hier dus makkelijk een camper huren en alles regelen. Het is een levendige stad met een mooie ligging aan het water. Huur een fiets en fiets door de mooie grote parken of naar het strand. En je kan vanaf hier ook op een boot stappen om walvissen te spotten! 

2. Quebec

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In Canada is naast het Engels ook het Frans een officiële taal. In ongeveer een kwart van het land wordt deze taal gesproken. Quebec is zo’n Franse stad die in alle opzichten ook echt Frans aanvoelt. Het is een mooie stad met veel smalle straatjes, kleine winkeltjes en goede restaurants. Je zou bijna denken dat je in Frankrijk bent! Vooral het oude gedeelte ‘Old Quebec’ met de historische stadsmuur zijn een must-see in deze stad. 

3. Montreal

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Montreal ligt ook in de Franse provincie Quebec en is de op één na grootste stad van Canada. Het is mooie mix van oud en nieuw. In het oude gedeelte van de stad, Vieux-Montreal, vind je historische gebouwen, schattige straten, de oude haven, de indrukwekkende Notre Dame basiliek en nog veel meer. Maar aan de andere kant vind je de moderne binnenstad: Downtown. Hier staat het vol met wolkenkrabber, lopen zakenmensen op straat maar dit is ook waar je moet zijn om lekker te shoppen of voor het nachtleven. En als het weer eens sneeuwt, kun je hier via een ondergronds tunnelstelsel makkelijk van de ene naar het andere gebouw komen. 

4. Niagara Falls

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Bij Niagara Falls moet je natuurlijk meteen aan de wereldberoemde watervallen denken. De stad die hierbij ligt heet ook Niagara Falls en is de ideale uitvalsbasis om de watervallen te gaan bekijken. De Niagara Falls liggen op de grens met Amerika maar zijn het beste vanaf de Canadese kant te bekijken. Vandaar dat de stad Niagara Falls veel toeristen trekt die daar een tour met bijvoorbeeld boot of helikopter naar de watervallen boeken. In de stad zelf is ook veel entertainment, casino’s, een aantal musea, theaters, restaurants en een prima nachtleven. 

5. Toronto

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Voor wie houdt van grote steden is Toronto waar je heen moet. Dit is met zo’n 3 miljoen inwoners namelijk de grootste stad van Canada. Overal in de stad zie je de 553 meter hoge CN toren. Het is een van de hoogste gebouwen ter wereld en wie naar boven durft wordt beloond met een uitzicht over stad en omliggende natuur. Blijf je liever met je voeten op de grond, bezoek dan de historische Saint Lawrence Market. Ooit het stadhuis maar tegenwoordig een populaire en gezellige food market! In het centrum van Toronto kun je prima shoppen en je vergapen aan de hoge wolkenkrabbers maar het is ook leuk om de andere wijken te ontdekken. Bijvoorbeeld met een huurfiets, of gewoon te voet. En wie niet zo van de drukte houdt, kan het pontje pakken naar een van de Toronto Islands. De ideale bestemming om een dagje te relaxen of te picknicken. 

6. Calgary

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Calgary is een stuk minder hip dan bijvoorbeeld Vancouver of Toronto. Het is een echte cowboy stad met country muziek en een western-sfeertje. Deze stad wordt door toeristen vooral bezocht omdat het een goede uitvalsbasis is naar de Rocky Mountains en de beroemde nationale parken Banff en Jasper. In de stad zelf kun je o.a. naar boven in de Calgary Tower voor een uitzicht over de stad, of het Olympic Parc bezoeken. Hier werden in 1988 de Olympische Winterspelen gehouden en nog steeds kun je hier allerlei sporten doen.

Mocht je begin juli in Calgary zijn, dan val je met je neus in de boter. Elk jaar vieren ze dan gedurende tien dagen een rodeo-festival met o.a. rodeo-wedstrijden, veel cowboys en veel feest. 

7. Ottawa

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Weet je wat de hoofdstad is van Canada? Ottawa! Het blijft een lastige vraag want het antwoord is niet het meest voor de hand liggend. Ottawa is namelijk niet de meeste bruisende stad van het land maar toch best leuk voor een paar dagen. Omdat de stad niet heel groot is, kun je alles makkelijk lopen. Het stikt er van de goede musea dus vooral de museumfans kunnen hier hun hart ophalen! Parliament Hill is het politieke centrum van Canada en vanaf hier heb je ook meteen een mooi uitzicht over de Ottawa rivier. Door de stad stroomt het Rideau kanaal. In de zomer is het druk langs het kanaal met hardlopers, fietsers en wandelaars. En in de winter verandert het kanaal in de langste ijsbaan ter wereld!

Top reizen naar Canada

Reisorganisaties met reizen naar Canada

Meer blogs over Canada

Beoordelingen van Canada

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7.5
Stranden
6.2
Steden
8.2
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9