Home
Blog
Algemeen
Canada's best bewaarde geheim

Canada's best bewaarde geheim

op 13 september 2014
1 minuut leestijd
Canada's best bewaarde geheim

Het is misschien wel een van de mooiste meren ter wereld en ligt verstopt in de Canadese provincie British Columbia: Lake Garibaldi.

Het Garibaldi meer ligt even buiten Vancouver en iets ten zuiden van Whistler. Het blauwe water van het meer weerspiegelt hier de prachtige omliggende bergen en bomen vanuit vrijwel iedere hoek. Ook de rest van het Garibaldi Park is een prachtig gebied. Het is dan ook niet voor niets dat deze plek wordt beschouwd als een van de beste plaatsen in British Columbia om in te wandelen.

Het meer ligt vlak onder de Mt. Garibaldi vulkaan, die al ongeveer 500.000 jaar bestaat. De reden dat het water hier zo helder blauw is, is de mix van fotonen en elektronen, die ook wel 'vibrationele overgangen' worden genoemd. Je kunt je voorstellen dat het heerlijk zwemmen is in de prachtige turquoise wateren hier!

In het nabijgelegen Elfin Lake Campgrounds kun je een huisje boeken en genieten van het uitzicht op de bergen 's nachts, of wandel naar Taylor Meadow om de alpine bloemen in volle bloei te zien in de zomer.

Top reizen naar Canada

Reisorganisaties met reizen naar Canada

Meer blogs over Canada

Beoordelingen van Canada

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7.5
Stranden
6.2
Steden
8.2
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9