Home
Blog
Bestemmingen
De Canadese Magdalena-eilanden

De Canadese Magdalena-eilanden

op 30 november 2013
1 minuut leestijd
De Canadese Magdalena-eilanden

De Magdalena-eilanden zijn een kleine eilandengroep in de Golf van St. Lawrence en behoren tot de Franstalige Canadese provincie Quebec.

De Magdalena-eilanden (Îles de la Madeleine op z'n Frans, Magdalen Islands in het Engels) zijn een kleine eilandengroep in de Golf van St. Lawrence en behoren tot de Franstalige Canadese provincie Quebec. De eilandengroep bestaat uit negen grotere eilanden en heeft een totale oppervlakte van 205 km².

Op de idyllisch eilanden wonen slechts zo'n 13.000 mensen en kun je in alle rust genieten van de witte zandstranden en zandstenen kliffen. Harde wind heeft altijd deel uitgemaakt van het leven op deze eilanden, en zorgen er voor dat je hier goed kunt kitesurfen. Ook is deze bestemming ideaal om te fietsen, kamperen, kajakken of windsurfen. Vanaf februari trekken de eilanden eco-toeristen aan die naar de pas geboren zeehonden komen kijken.

De Magdalena-eilanden zijn echter wel in gevaar. Onderzoekers hebben vorig jaar aangetoond dat de hoge concentratie zee-ijs, die de archipel afschermt tegen hevige stormen, aan het verdwijnen is. Volgens klimaat onderzoekers zal het beschermende ijs ergens tussen 2050 en 2090 verdwenen zijn. Op dit moment gaat er jaarlijks al zo'n 100 tot 110 centimeter kust verloren door de hevige stormen.

Om de Magdalena-eilanden te bezoeken kun je vliegen naar het Îles-de-la-Madeleine Airport, een boot nemen vanaf Prince Edward Island of een cruise nemen vanaf Montreal. De beste periode om dit te doen is in de maanden juli en augustus, wanneer het het warmst is met temperaturen rond de 20 graden.

Top reizen naar Canada

Reisorganisaties met reizen naar Canada

Meer blogs over Canada

Beoordelingen van Canada

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.7
Cultuur
7.5
Stranden
6.2
Steden
8.2
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.9