Home
Blog
Algemeen
De meest gevaarlijke eilanden van de wereld

De meest gevaarlijke eilanden van de wereld

op 10 november 2014
2 minuten leestijd
De meest gevaarlijke eilanden van de wereld

Deze kleurrijke eilanden mogen er misschien paradijselijk uitzien, maar kun je maar beter vermijden. Van hoge radioactiviteit tot een dichte hoeveelheid roofdieren, de 7 eilanden in dit artikel behoren tot de meest gevaarlijke plekken van de wereld.

Bikini Atoll - Marshalleilanden

Ondanks dat dit eiland een Werelderfgoed is en vaak wordt bezocht, is het een zeer gevaarklijke plaats. Het was de plek waar tussen 1946 en 1958 zware kernwapen testen gedaan werden. In 1987 werd het stralingsniveau laag genoeg verklaard en keerden velen terug naar het eiland, maar het was niet zo veilig als men dacht. Veel van de krabben, voedingsmiddelen en planten waren besmet en de bodem zorgde voor afwijkingen bij geboortes. De oorspronkelijke bewoners hebben geweigerd om terug te keren en het eten van lokaal geteelde producten wordt zwaar afgewezen.

Miyake-jima – Japan

Dit kleine eiland is de thuisbasis van een gemene vulkaan, Mount Oyama. De laatste uitbarsting, die duurde van 2000 tot 2004, liet het eiland volledig geëvacueerd achter, totdat de bewoners weer mochten terukkeren in 2005. Sinds de uitbarsting van de vulkaan spuit het een constante stroom van zwavelzuur gas en worden de bewoners gedwongen om altijd gasmaskers bij zich te dragen. Wanneer er teveel zwavel in de lucht zit gaat er een alarm af en moeten ze het gasmasker opzetten.

Ilha da Queimada - Brazilië

Ilha da Queimada wordt in de volksmond ook wel 'Slangeneiland' genoemd en is de thuisbasis van duizenden Golden Lancehead Vipers, de meeste giftige slangen ter wereld. Volgens een locale legende leven er vijf slangen op elke vierkante kilometer en de Braziliaanse marine heeft alle burgers verbannen van het eiland.

Ramree Island - Myanmar

In het Guinness Book of World Records is dit eiland opgenomen als "De grootste ramp ooit geleden door de mens van dieren" en het kent dan ook een dodelijke geschiedenis. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werden Japanse soldaten gedwongen om zich hier terug te trekken in de omliggende moerassen. Maar de belangrijkste bewoners van dit eiland, de zoutwater krokodillen kwamen in beweging en er wordt gezegd dat ze minstens 400 mensen hebben opgegeten.

North Sentinel Island - Andaman Eilanden

Dit dichtbeboste eiland is de thuisbasis van een groep van inheemse mensen genaamd de Sentinelezen. Ze hebben geen contact met de buitenwereld en behoren tot een van de laatste groepen die onaangetast zijn door de moderne beschaving. En als er wel vreemden bij ze in de buurt komen, dan zijn ze niet zo vriendelijk. Toen in 2006 twee vissers in de buurt van het eiland kwamen, werden deze beide gedood door de Sentinelezen.

Enewetak - Marshalleilanden

Ten westen van de Bikini atoll ligt Enewetak, waar een betonnen koepel werd geplaatst om radioactieve grond en puin te storten. Nadat het eiland na de Tweede Wereldoorlog tot Amerika behoorde, werden de bewoners geëvacueerd en werden er 43 kernproeven uitgevoerd tussen 1948 en 1958. Door de hoge vervuiling en radioactiviteit is de atol voor het grootste deel niet geschikt voor menselijke bewoning, maar in 2027 zou het er weer veilig moeten zijn.

Réunion - Indische Oceaan

Réunion behoort tot een van de plekken met het meeste aantal aanvallen van haaien ter wereld. Alleen in de afgelopen drie jaar al werden er meer dan 12 aanvallen gedaan. Onlangs heeft de overheid nog een verbod op te zwemmen, bodyboarden of surfen ingevoerd, met de hoop om strandgangers te beschermnen.

Meer blogs