Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste onontdekte eilanden van Indonesië

De 5 mooiste onontdekte eilanden van Indonesië

op 4 november 2015
2 minuten leestijd
De 5 mooiste onontdekte eilanden van Indonesië

Op zoek naar ongerepte bounty-eilandjes in Indonesië? Of wil je juist meer het Expeditie Robinson gevoel? Dan moet je niet op Bali zijn. Waar wel? Bekijk dan deze shortlist met prachtige ongerepte Indonesische eilanden!

Bij een rondreis door Indonesië denk je al snel aan de populaire eilanden Bali en Java. Schitterende plekken, maar die zul je wel moeten delen met vele andere vakantiegangers. Indonesië bestaat echter uit duizenden eilanden, waarvan er velen ver buiten de gebaande paden liggen. Dit zijn de 5 mooiste ongerepte paradijsjes van Indonesië!

1. Raja Ampat-eilanden

Raja Ampat staat op de lijst van UNESCO werelderfgoed en dat begrijpen wij heel goed. Deze eilanden zijn niet alleen heel erg mooi, maar ook nog heel erg onontdekt. Raja Ampat bestaat uit vier hoofdeilanden en is omringd door nog eens 1500 kleine eilandjes. Je kunt hier uitstekend ontspannen, zowel boven als onder water. De blauwe zee is schoon en zit vol adembenemende koraalriffen. Dompel je dus onder in deze bijzondere waterwereld en ga lekker duiken. Ontdek de Wobegong haaien, reuzenmanta’s en talloze kleurige vissen. Grote kans dat je een van de eerste mensen bent die ze ooit hebben gezien!

2. Wakatobi Islands

Wakatobi heeft haar naam te danken aan de vier eilanden waar ze uit bestaat: Wangi-Wangi, Kaledupa, Tomia en Binonko. Met bijna 400 koraalriffen die je kunt ontdekken en zo’n 942 verschillende soorten vis om te bewonderen is Wakatobi absoluut een duikersparadijs. Het eiland wordt door steeds meer professionele duikers en fotografen bezocht, waardoor je er ook als reiziger makkelijker kunt komen. Dat was vroeger nogal lastig en kostbaar namelijk. Omdat je er steeds makkelijker naar toe kunt reizen, zal Wakatobi ook onder toeristen populairder worden, dus wacht niet te lang om deze prachtige eilandengroep te bezoeken!

3. Moyo Island

Je hebt bounty eilanden en ontdekkerseilanden. Moyo Island behoort tot de laatste categorie. Verstopt ten noorden van Sumbawa ligt Moyo Island, dat sinds 1986 bijna volledige uit een National Park bestaat. De flora en fauna zijn ongekend; donkergroene bossen steken mysterieus af tegen de witte stranden en azuurblauwe zee. In het binnenland leven talloze dieren, waaronder wilde zwijnen, makaken, vliegende vossen en exotische vogels. Watervallen vullen kleine meertjes, diep weggestopt in de jungle. Rijk, divers, kleurrijk en uniek: Moyo Island is als heel Indonesië in het klein.

4. Komodo Eilanden

Je kent ‘m vast wel uit spannende actiefilms of mooie documentaires: de Komodo dragon. Het is de grootste hagedissoort ter wereld en hij woont hier op de Komodo eilanden. Ze zien er misschien wat eng uit, maar bijten of andere gewelddadige dingen zullen ze niet snel doen. Zolang je elkaar gewoon aankijkt, kun je uitstekend van elkaar genieten. Op de Komodo eilanden kun je, naast het van een afstandje bewonderen van de Komodo’s, prachtig duiken en snorkelen.

5. Derawan

 

Pittoresk? Check. Palmbomen? Check. Pinautomaat? Nee, die is er helaas niet. Derawan is een uiterst charmant eilandje waar eigenlijk helemaal niks is. Je loopt in een uur een rondje om het eiland en staat dan op amper twee meter boven de oceaan. De stranden lijken oneindig en de duikers onder ons kunnen zich hier zonder problemen dagen vermaken in de kleurrijke koraalriffen. Met een handvol hutten waar je als reiziger kunt overnachten op het eiland, is dit de perfecte plek om even helemaal tot rust te komen.

Zoals je ziet is er nog genoeg te ontdekken in Indonesië. Met die duizenden eilandjes is er gelukkig altijd wel één die verstopt weet te blijven en een verrassing blijft totdat we alles ontdekt hebben. Maar nu kun je in ieder geval alvast in deze paradijsjes op avontuur!

Top reizen naar Indonesië

Reisorganisaties met reizen naar Indonesië

Meer blogs over Indonesië

Beoordelingen van Indonesië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.4
Stranden
7.6
Steden
7.2
Eten & drinken
8.4
Activiteiten
8.1