Home
Blog
Opmerkelijk
India bouwt hoogste standbeeld ter wereld

India bouwt hoogste standbeeld ter wereld

op 2 november 2013
1 minuut leestijd
India bouwt hoogste standbeeld ter wereld

Als eerbetoon aan Sardar Patel, de eerste minister van Binnenlandse Zaken van onafhankelijke India, zijn ze in India begonnen aan de bouw van wat 's werelds grootste standbeeld moet worden.

Als eerbetoon aan Sardar Patel, de eerste minister van Binnenlandse Zaken van onafhankelijke India, zijn ze in India begonnen aan de bouw van wat 's werelds grootste standbeeld moet worden. Het is de bedoeling dat het beeld twee keer zo groot wordt als het Vrijheidsbeeld in New York en vier keer hoger dan het Christus de Verlosser beeld in Rio de Janeiro.

Afgelopen donderdag werden Indiase boeren gevraagd om metaal en gereedschap te doneren voor de bouw van het metalen beeld. Deze zal zo'n 182 meter uitstijgen op een eiland in de Narmada rivier en moet over vier jaar voltooid zijn.

Met gereedschap van de boeren zal worden omgesmolten om te gebruiken in het monument voor de politicus die de bijnaam 'Iron Man of India' heeft.

"Mensen gaan massaal naar Amerika om het Vrijheidsbeeld te zien en naar Frankrijk voor de Eiffeltoren. Nu zullen mensen van over de hele wereld hier naartoe komen om dit wonder te zien" zei oppositieleider Narendra Modi.

De totale kosten voor de bouw van het standbeeld worden geschat op 25 miljard roepies (zo'n 222 miljoen euro) en zal worden gefinancierd met publieke middelen en private donaties.

Wanneer het standbeeld voltooid is zal het 54 meter boven het 128-meter hoge Spring Temple Boeddha beeld in de provincie Henan van China uitkomen, wat op dit moment het hoogste standbeeld ter wereld is.

Top reizen naar India

Reisorganisaties met reizen naar India

Meer blogs over India

Beoordelingen van India

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8
Cultuur
9.1
Stranden
5.7
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.5