Home
Blog
Bestemmingen
De 9 meest belachelijke bezienswaardigheden ter wereld

De 9 meest belachelijke bezienswaardigheden ter wereld

op 29 augustus 2016
3 minuten leestijd
De 9 meest belachelijke bezienswaardigheden ter wereld

In naam der kunst is een hoop mogelijk, maar sommige dingen zijn echt te bizar voor woorden. Waarom is dit gemaakt? En wie gaat hier naartoe?

Deze bezienswaardigheden wereldwijd zijn zo belachelijk dat ze weer leuk worden. Welke van de negen is jouw (anti-)favoriet?

1. The Gum Wall, Seattle (USA)

The Gum Wall
The Gum Wall

Het schijnt dat The Gum Wall in Seattle ‘spontaan’ is ontstaan. Twintig jaar geleden begonnen toeristen hun kauwgom achter de Pike Place Market op de muur te plakken. Inmiddels doet iedereen vrolijk mee, met als resultaat: meer dan één miljoen kauwgom-lijkjes op The Gum Wall. Dat is meer dan 150 kauwgompjes per baksteen! Pogingen om de kauwgom van de muur te halen en The Wall te stoppen, zijn tot op heden mislukt. Er wordt stug door gekauwd en geplakt…

2. Four Corners Monument, New Mexico (USA)

Four Corners
Four Corners

Het drielandenpunt in Limburg, wie kent het niet? Menig Nederlander is er al geweest, maar waarom eigenlijk? Hetzelfde gevoel ga je hebben bij het bezoeken van Four Corners Monument in New Mexico. Het monument ligt op de grens met drie andere Amerikaanse staten, te weten Colorado, Utah en Arizona. Maar het wordt nog erger: volgens locals ligt het échte vierstatenpunt zo’n 600 meter verderop.

3. Giant Ferris Wheel, Dudley, Engeland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Niets mis met een groot reuzenrad natuurlijk. Maar in het land van de London Eye moet je je plek kennen. Het Giant Ferris Wheel in de plaats Dudley valt een beetje tegen, en niet alleen vanwege de geringe hoogte. Vanuit de Dudle-Eye kijk je uit op de ‘skyline’ vam Dudley en die is zeg maar niet om over naar huis te schrijven.

4. Isla de las Munecas, Mexico

Isla de las Mexico
Isla de las Mexico

Zelfs een prachtig land als Mexico gaat wel eens de fout in. Bizar en eng tegelijk is het eiland Isla de las Munecas, bewoond door honderden oude poppen. Dit ter herinnering aan de verloren ziel van een klein meisje. De poppen hangen in bomen op het eiland, waar het meisje niet ver vandaan zou zijn verdronken. De toenmalige bewoner van het eiland is begonnen de poppen op te hangen. Pas later werd Isla de las Munecas een toeristenattractie. Creepy!

5. Bubblegum Alley, San Luis Obispo, Californië (USA)

Bubblegum Alley
Bubblegum Alley

Als je dacht dat de Gum Wall in Seattle bizar was? Think twice! Het plaatsje San Luis Obispo in Californië heeft zelfs een heuse Bubblegum Alley. En jij kan daar deel van uit maken! De kauwgom muur begon in de jaren ’70, maar tot op de dag van vandaag laten toeristen er graag een eigen reisherinnering achter.

6. Avanos Hair Museum, Avanos, Turkije

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In het kleine plaatsje Avanos, in het midden van Turkije, is het Avanos Hair Museum gevestigd. In een kelder onder een pottenbakkerij worden duizenden lokken haar tentoongesteld. Het museum begon in de jaren ’70, toen een vriendin van de oprichter een lokje haar achterliet als herinnering. De oprichter vertelde het verhaal aan iedereen die in zijn toenmalige winkel kwam, en gek genoeg lieten meer vrouwen vervolgens een pluk haar achter.

7. Temple of Rats, Deshnok, India

Temple of rats
Temple of rats

Voor alles is een temple of god, lijkt soms wel. En dus ook voor de rat! In de Karni Mata Temple, ook wel bekend als de Temple of Rats, worden de kleine grijze monstertjes aanbeden. De tempel is vernoemd naar de godin Karni, die geloofde dat familieleden na de dood terugkeerden als ratten. De 20.000 ratten van Deshnok zitten er dan ook warmpjes bij.

8. Penis Museum, Reykjavík, IJsland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit museum is één van Reykjavík’s meest bijzondere toeristenattracties. Het Pallus Museum, zoals de locals het noemen, heeft een collectie van penissen van meer dan 200 diersoorten, oftewel vrijwel elk dier dat in IJsland leeft. Van hamsterpenis tot walvispenis: ga naar Reykjavík! De geslachtsdelen zijn te bewonderen in een glazen pot(je).

9. The Charles La Trobe Monument, Melbourne, Australië

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het Charles La Trobe Monument ben je wellicht al eens tegekomen op internet. Het monument lijkt namelijk nogal gephotoshopt en is een typisch één taak-momentje. Charles La Trobe staat namelijk ondersteboven in het park! Maar het beeld van de man die voor Melbourne hetzelfde betekent als George Washington voor Amerika, is bewust zo neergezet. En er zit nog een gedachte achter ook: besef dat universiteiten ideeën in ons hoofd stoppen. Het beeld staat overigens tegenover de universiteit die vernoemd is naar Charles La Trobe.

Troostprijs

Dit zijn de twaalf meest teleurstellende bezienswaardigheden ooit.

Meer blogs