Home
Blog
Algemeen
De 25 mooiste bezienswaardigheden in 2015

De 25 mooiste bezienswaardigheden in 2015

op 13 juni 2015
2 minuten leestijd
De 25 mooiste bezienswaardigheden in 2015

Afgelopen week maakte TripAdvisor de winnaars bekend voor de beste bezienswaardigheden in 2015, volgens de beoordelingen op hun website. Bekijk hier de top 25 beste bezienswaardigheden wereldwijd in 2015.

1. Angkor Wat, Siem Reap, Cambodja

Het grootste religieuze monument ter wereld is tevens de nummer 1 in de Travelers' Choice Awards van TripAdvisor dit jaar. Angkor Wat in Cambodja is een waar wonder, een prachtige betoverende oude tempel die in stamt uit de 12e eeuw. Deze hindoe-tempel werd uiteindelijk omgezet in een boeddhistische tempel en werd uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed. Het is uitgegroeid tot het symbool van Cambodja, die prijkt op de Cambodjaanse nationale vlag.

2. Machu Picchu, Peru

De raadselachtige verloren stad van Machu Picchu in Peru, de meest bekende archeologische plek van Zuid-Amerika, is de nummer 2. Machu Picchu heeft nooit al haar geheimen onthuld, inclusief de geheimen van de bouw.

3. Taj Mahal, Agra, India

De Taj Mahal wordt beschouwd als een van 's werelds meest iconische monumenten en is verkozen als een van de nieuwe zeven wonderen van de wereld. Hoewel de Taj Mahal ontelbaar keer gefotografeerd is, doen foto's geen recht aan de majesteit van dit ontzagwekkende gebouw.

4. Sjeik Zayed-moskee, Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

De grote Sjeik Zayed-moskee in Abu Dhabi in de Verenigde Arabische Emiraten stijgt majestueus uit boven Abu Dhabi en fungeert als de centrale plaats voor verering in de emiraat. Liefst 40.000 mensen kunnen terecht in het gebouw, waarin zich 's werelds grootste marmeren mozaïek bevindt.

5. De Sagrada Família, Barcelona, Spanje

De Sagrada Família is zonder twijfel het meest iconische bouwwerk in Barcelona en is dit jaar de nummer vijf bezienswaardigheid van de wereld. De bouw van de kerk begon in 1882 en is nog steeds bezig, maar is al ongelooflijk indrukwekkend.

6. Sint-Pietersbasiliek, Vaticaanstad, Italië

De Sint-Pietersbasiliek is niet zo maar een kerk. Bezoekers worden hier omringd door belangrijke kunstwerken, waarvan Michelangelo's marmeren Pieta beeld een van de mooiste is. Vanaf de top van de basiliek heb je een schitterend uitzicht over de stad.

7. Dom van Milaan, Italië

De Dom van Milaan is een geliefd symbool van de stad en een van de meest uitbundige voorbeelden van Noord-gotische architectuur in Italië. Het uitzicht vanaf het dakterras vormt een hoogtepunt en op een heldere dag kun je vanaf hier de Italiaanse Alpen zien liggen.

8. Alcatraz, San Francisco, Verenigde Staten

Wat ooit een gevangenis was met maximale beveiliging, is tegenwoordig onderdeel van de Golden Gate National Recreation Area. Top criminelen als Al Capone en George Kelly hebben hier vast gezeten en in 1962 lukte het de broers Anglin en Frank Morris om hier te ontsnappen, wat onmogelijk werd bevonden.

9. Christus de Verlosser, Rio de Janeiro, Brazilië

Het Cristo Redentor standbeeld houdt een waakzaam oog over de inwoners van Rio de Janeiro bovenop de Corcovado berg, op 700 meter boven de stad. In 2007 werd het uitgeroepen tot een van de nieuwe zeven werelden. 's Nachts wordt het beeld mooie verlicht en lijkt het te zweven boven de stad.

10. Golden Gate Bridge, San Francisco, Verenigde Staten

De top 10 wordt afgesloten door de Golden Gate Bridge in San Francisco. Voor de beste uitzichten op deze brug uit 1937 moet je volgens Alfred Hitchcock naar Fort Point. Een andere goede plek is bij Vista Point in Marin, aan de noordkant van de brug.

De nummers 11 tot en met 25 zien er als volgt uit:

11. Eiffeltoren, Parijs, Frankrijk
12. Kerk van de Verlosser op het Bloed, St. Petersburg, Rusland
13. Notre-Dame van Parijs, Frankrijk
14. Fort Alhambra, Granada, Spanje
15. Hagia Sophia Museum / Kerk (Ayasofya), Istanbul, Turkije
16. De Karelsbrug, Praag, Tsjechië
17. Chinese Muur, Beijing, China
18. Lincoln Memorial and Reflecting Pool, Washington DC, Verenigde Staten
19. Burj Khalifa, Dubai, Verenigde Arabische Emiraten
20. National September 11 Memorial & Museum, New York, Verenigde Staten
21. Wat Pho, Bangkok, Thailand
22. Chichen Itza, Mexico
23. Sydney Opera House, Sydney, Australië
24. De Petronas Twin Towers, Kuala Lumpur, Maleisië
25. Panamakanaal, Panama Stad, Panama

Meer blogs