Home
Blog
Bestemmingen
De Benagil zeegrot in de Portugese Algarve

De Benagil zeegrot in de Portugese Algarve

op 14 februari 2015
1 minuut leestijd
De Benagil zeegrot in de Portugese Algarve

Het water is er blauwer dan blauw en je vind er een van 's werelds mooiste grotten: het Portugeese plaatsje Benagil.

De Benagil zeegrot maakt onderdeel uit van een serie grotten langs de zuidkust van Portugal in de Algarve. Deze iconische grot ligt net om de hoek van een strand in het kleine stadje Benagil.

De kust van de Algarve is een van de meest populaire vakantiebestemmingen in Portugal, waar veel Europeanen naartoe trekken om van de zomerzon te genieten. De kustlijn is zo'n 150 kilometer lang en is bezaaid met afwisselende stranden, kliffen en grotten. De zeegrot bij Benagil is hier een van, waar op sommige momenten van de dag de zon rechstreeks door een gat in de bovenkant schijnt.

 

Je kunt de grotten van de Algarve bezoeken door een tour te nemen vanuit een van de vele grotere steden zoals Albufeira, Carvoeiro, Lagos, Portimão en Faro. Ook kun je de zeegrotten tijdens een kayaktocht bezoeken of met een speedboot. Deze tochten gaan vaak gepaard met een stop op enkele afgelegen stranden en het spotten van dolfijnen. Als je avontuurlijk bent kun je natuurlijk ook zelf de grotten gaan bezoeken door bijvoorbeeld een kayak te huren bij een strand of jachthaven in de buurt.

De grotten kun je het beste bezoeken tijdens eb en sommige zijn slechts een kleine afstand verwijderd van het strand.

Top reizen naar Algarve

Meer blogs over Algarve

Beoordelingen van Algarve

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.