Home
Blog
Algemeen
Europa's beste eiland bestemming: Madeira

Europa's beste eiland bestemming: Madeira

op 11 september 2014
1 minuut leestijd
Europa's beste eiland bestemming: Madeira

Onlangs werd Madeira voor het tweede jaar op rij benoemd tot Europa's Beste Eiland Bestemming bij de World Travel Awards. Hoewel het misschien niet de meest voor de handliggende bestemming is, vertellen wij je waarom je hier naartoe zou moeten gaan.

Madeira is een paradijselijke bestemming met veel groen: avocado's, mango's, orchideeën en bougainvillea's bloeien hier in de rijke bodem van een oude vulkaan. Het eiland ligt in de Atlantische Oceaan, ongeveer 700 kilometer ten westen van de kust van Marokko en 1000 kilometer ten zuidwesten van Portugal, waartoe het eiland behoort. Met een prachtige kust van meer dan 150 kilometer, steile wandelpaden in overvloed en 's werelds langste vuurwerkshow is het een waar paradijs waar de natuur letterlijk je speeltuin is.

Bij Porto Moniz, een inham aan de noordzijde van het eiland, kom je Ribeira da Janela tegen, een stranddorpje met wijngaarden en prachtige oceaan rotsformaties. De noordkust van Madeira beschikt ook over kristal heldere natuurlijke zwembaden. Neem hier een duik in een van de drie serene zoutwater baden die zijn ingebouwd in de grillige lava rotsen bij een zwart zandstrand.

Ondanks dat Madeira een kust van meer dan 150 kilometer heeft, beschikt het over verrassend weinig zandstranden en zijn het vooral kliffen. Dat neemt echter niet weg dat het uitzicht hier magisch is! Wil je toch op een vlak zandstrand liggen, neem dan de veerboot naar het naburige eiland Porto Santo, dat doet denken aan het Caribische gebied.

Machico is de oudste stad van het eiland en hier vind je een van de weinige niet-rotsachtige stranden. Calheta is een plaatselijke favoriet vanwege de 'gouden zandstranden', een nieuw kunstcentrum en de speciale mix met witte rum.

Op Madeira kun je tijdens Oud en Nieuw ook 's werelds grootste vuurwerkshow zien. In 2006 heeft het Guinness World Records de lancering bij 37 stations geïnspecteerd en het officieel benoemd tot de grootste vuurwerkshow ter wereld.

 

Top reizen naar Portugal

10-daagse rondreis Parels van Portugal

10-daagse rondreis Parels van Portugal

10 dagen
Groepsrondreis
Coimbra, Sintra, Obidos, Guimaraes, Braga, Douro-vallei, Viseu

Reisorganisaties met reizen naar Portugal

Meer blogs over Portugal

Beoordelingen van Portugal

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
7.8
Stranden
7.4
Steden
8
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8