Home
Blog
Reisadviezen
Op vakantie in Portugal met een huurauto: tips & route

Op vakantie in Portugal met een huurauto: tips & route

3 minuten leestijd
Op vakantie in Portugal met een huurauto: tips & route

Met steden als LIssabon en Porto, is Portugal de ideale bestemming voor een citytrip. Maar ook voor een langere vakantie of rondreis is Portugal perfect.

Wil jij op vakantie naar Portugal en het land verkennen met een huurauto? In deze blog lees je alle tips en de perfecte route voor een roadtrip.

Vliegen

Portugal heeft 3 bekende luchthavens. Porto in het noorden, de hoofdstad Lissabon en in het zuiden Faro. Naar alledrie vliegvelden gaan vrijwel vluchten vanuit Nederland. Meerdere budget airlines vliegen hier naar toe dus er is vaak wel een goede deal te vinden. Omdat Portugal een lang maar smal land is, is het ook ideaal om van noord naar zuid, of andersom, te reizen. Je kan dan bijvoorbeeld vliegen naar Porto, rondreizen door Portugal en weer terugvliegen vanuit Faro. Vliegtuigmaatschappijen bieden de mogelijkheid om van een ander vliegveld terug te vliegen of je kan je terugvlucht bij een andere aanbieder boeken.

Auto huren

Portugal is een ideaal land om met de auto te verkennen. De wegen zijn relatief goed, de afstanden tussen mooie plekken nooit lang en je kan het hele land zien tijdens je vakantie.

Er zijn verschillende aanbieders van huurauto’s in Portugal. Het is aan te raden om alles alvast thuis online te regelen. Dit is vrijwel altijd goedkoper dan ter plekke nog iets regelen en het scheelt je een hoop gedoe. Als je kiest voor een roadtrip van bijvoorbeeld noord naar zuid, zul je je auto ergens anders inleveren dan waar je hem gehuurd hebt. Bij sommige verhuurders is dit soms zelfs gratis, terwijl je er bij anderen dik voor betaald. Kijk hier dus even goed naar voor je een keuze maakt.

Planning

Als je twee weken de tijd hebt, kun je een mooie roadtrip maken van het noorden naar het zuiden van Portugal. Je vliegt dan naar Porto, haalt daar de huurauto op, en aan het einde van je trip lever je die weer in, in Faro. Heb je iets minder tijd, dan kun je een deel van deze route doen. Bijvoorbeeld van Porto naar Lissabon, of van Lissabon naar Faro.

Beginnen in Porto

De route van Porto naar Faro is een prachtige route. Je komt onderweg door leuke steden, langs mooie stranden en rijdt dwars door de natuur. Je begint je route in Porto waar je eerst een dag of twee kan genieten van deze leuke stad. Je hebt je huurauto dan nog niet nodig want hier kun je veel lopend bekijken of een stukje met het openbaar vervoer afleggen.

Als je uitgekeken bent in Porto, kun je je huurauto ophalen en het mooie gebied in het noordoosten van Portugal ontdekken. Daar ligt namelijk de Dourovallei, een waanzinnig natuurgebied waar je na elke bocht weer een nieuw uitzicht ziet. Onderweg kom je langs allemaal kleine dorpjes waar je het echte Portugese leven ziet. Een hele mooie weg in deze omgeving is de N-222. Deze weg staat bekend om z’n vele bochten maar je wordt constant beloond met super mooie uitzichten over de vallei en de wijnvelden. Bekijk ook deze mooie plekjes in Porto.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Richting Lissabon

Na dit uitstapje naar het noorden, vervolg je je reis nu naar het zuiden. Er is veel te zien tussen Porto en Lissabon. Voor bijzondere en ruige natuur moet je naar het Serra da Estrela natuurgebied. Zin in een stranddagje? Bezoek dan een van de rustige Portugese dorpen aan de kust en neem een duik in de Atlantische Oceaan. Bezoek dan ook meteen even het stadje Aveiro, met de grachten en gekleurde huizen.

Je reis gaat nu weer verder het binnenland in, op naar Coimbra. Coimbra is de oudste stad van Portugal en staat dus vol met mooie historische gebouwen. Ooit was het de hoofdstad van Portugal maar nu is het een hele gezellige studentenstad. Ook Sintra mag je niet overslaan. Je struikelt hier bijna over alle mooie paleizen en kastelen! Vanaf Sintra is het nog maar een klein stukje rijden naar Lissabon.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Lissabon naar Faro

Lissabon is een fantastische stad waar je zeker een paar dagen wil blijven. Je auto heb je hier niet nodig dus lekker even bijkomen van al dat roadtrippen! Na een paar dagen kun je weer instappen en je reis vervolgen richting het zuiden. Bezoek de stad Évora, waar je echt teruggaat in de tijd. Dit stadje ligt in de Alentejo regio. Tijdens het rijden door dit gebied zul je weinig mensen zien maar wel veel mooi uitzichten, wijnvelden en olijfbomen. Uiteindelijk kom je uit in Lagos. Een gezellige (en toeristische) stad in de Algarve. In deze omgeving vind je veel mooie stranden maar ook stukken kust met enorme kliffen. Een ideaal gebied dus om lekker rond te rijden op zoek naar de mooiste plekjes. Neem je zwemkleding mee en een koelbox met koude drankjes en snacks en geniet van de mooiste stranden van de Algarve.

De laatste stop is Faro. Daar kun je je auto inleveren en weer naar huis vliegen. Maar Faro zelfs is ook een leuke stad om even te bekijken. Daarnaast ligt in de omgeving het natuurgebied Rio Formosa die je ook nog even kan meepakken.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Top reizen naar Portugal

Reisorganisaties met reizen naar Portugal

Meer blogs over Portugal

Beoordelingen van Portugal

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
7.8
Stranden
7.4
Steden
8
Eten & drinken
8.1
Activiteiten
8