Ankara

Ankara

Levendige hoofdstad van Turkije

Ankara is de hoofdstad van Turkije en wordt soms een beetje overschaduwd door Istanbul, maar deze stad is het bezoeken meer dan waard. Bekijk de déze bezienswaardigheden in Ankara maar eens!

Ankara

In Midden-Anatolië, het bruisende hart van Turkije, is de prachtige stad Ankara te vinden. Deze stad staat als tweede op de lijst van grootste steden van het land, na Istanbul, welke in het westen te vinden is. Deze stad wordt gezien als het economisch centrum van het land, maar Ankara is de hoofdstad. Dit heeft vooral te maken met de betere ligging van de stad, die zeer centraal is. De stad telt in totaal een ruime viermiljoen inwoners en wordt jaarlijks door vele duizenden toeristen bezocht.

De Ankara Citadel

De citadel van Ankara (of Ankara kasteel) behoort oorspronkelijk toe aan de Romeinen, echter, het bouwwerk is in latere tijden ook aangepast door de Seltsjoeken en de Byzantijnen. De hele omgeving is bewonderenswaardig om te zien, met kleine, smalle en kronkelende straatjes. Er zijn veel mooie oude bouwwerken te zien die door de jaren heen zijn gerestaureerd en die nu plaats bieden aan diverse horecagelegenheden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Museum van Anatolische Beschavingen

In Ankara is een oude bazaar te vinden, welke werd gebouwd tussen de jaren 1464 en 1471. De bazaar werd gebouwd door Sultan Mehmet ll. De oude bazaar staat nog altijd overeind en biedt tegenwoordig plaats aan het Museum van Anatolische Beschavingen. In het museum kun je kennis maken met kunstwerken uit diverse perioden, zoals onder meer de bronstijd, de tijd van de Hettieten en de steentijd.

De Romeinse Baden

De Romeinse Baden werden al gebouwd in de derde eeuw na Christus en het is dan ook onvoorstelbaar om te zien hoe goed deze baden bewaard zijn gebleven door al die eeuwen heen. Je kunt de Romeinse Baden bezoeken aan de Cankiri Caddessi. Dit is te vinden aan de noordelijke kant van de Ulus Meydani. Er is veel te zien in de Romeinse Baden, zoals het frigidarium (de koude kamer), het apodeterium (de kleedkamer), het tepidarium (de warme kamer), het caldarium (de hete kamer) en het unieke verwarmingssysteem.

De Arslanhane Carnii Moskee

Ankara biedt plaats aan talloze moskeeën en gebedshuizen. Veel van deze moskeeën zijn het zeker waard om eens te bezoeken. De Arslanhane Carnii Moskee is de oudste moskee van Ankara en heeft indrukwekkende decoraties uit notenhout en van mozaïek. Deze moskee is een belangrijke trekpleister en wordt jaarlijks dan ook vele duizenden keren op de foto gezet. De moskee werd al in de dertiende eeuw gebouwd. Het totaal tegenovergestelde is de Kocatepe moskee. Dit is de nieuwste moskee van Ankara en werd gebouwd in 1987. Deze moskee is niet alleen de nieuwste van de stad, maar ook het grootst. Het is ontworpen in Ottomaanse stijl en heeft veel marmeren en bladgouden details. Daarnaast is deze moskee voorzien van glas-in-lood ruiten en is er een indrukwekkend grote kroonluchter van kristal te bewonderen. Deze moskee is te vinden op een grote heuvel van waar je een mooi uitzicht hebt.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Atatürk Mausoleum

Als je geïnteresseerd bent in unieke, grote en interessante bouwwerken, dan zou je zeker een bezoek moeten brengen aan het Atatürk Mausoleum, en het Atatürk Museum. Atatürk heeft het moderne Turkije gesticht en wordt met dit immens grote gebouw herdacht. Het is het grootste bouwwerk dat je in heel het land kunt vinden. Het mausoleum heeft een reusachtige mozaïek, welke je kunt bewonderen op de binnenplaats, en heeft een interieur van bladgoud. Het gebouw is gebouwd in de Tweede Wereldoorlog, in 1944.

Het Etnografisch Museum

Atatürk wordt geëerd met het Etnografisch Museum. In dit museum kun je mooie verzamelingen van borduurwerken, houtwerken en porselein bekijken. De voormalige werkruimten van Atatürk zijn in dit museum gevestigd en je kunt er enkele foto’s van zijn begrafenis bekijken. Het gebouw zelf is ook zeker indrukwekkend om te zien, in een post-Ottomaanse stijl met marmeren basis. Je kunt het Etnografisch Museum bezoeken op korte afstand van Ulus, aan de zuidzijde.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Kizilay Square

Je hebt vast wel eens afbeeldingen gezien van Times Square in New York, of misschien ben je er wel eens geweest. Kizilay Square is een kleine versie van Times Square. Je ziet er veel soorten verlichting, zoals ook lichtreclames en billboards. Er staan veel grote en moderne gebouwen aan dit kruispunt en het kruispunt zelf behoort tot de grootste kruispunten van het land. Uiteraard zijn er diverse winkels en restaurants te vinden aan Kizilay Square. Als je niet gewend bent om te rijden in Turkije, dan is het niet verstandig om zelf met een auto de Kizilay Square op te rijden. Het verkeer rijdt er meestal erg chaotisch door elkaar. Het gaat er zelden mis, maar dit heeft vooral te maken met het feit dat de Turken goed gewend zijn aan hun chaotische manier van rijden.

Reizen naar Ankara — Hoe kom je er?

Van Amsterdam vlieg je naar Luchthaven Ankara Esenboga. De vliegreis duurt ongeveer vier uur. Vanaf de luchthaven kan het nog wel een eindje rijden zijn naar de accommodatie, afhankelijk van je reservering. In Turkije is het een uur later dan dat het in Nederland is.

Wil je meer weten over reizen naar Turkije? Bekijk tips & ervaringen.

Rondreizen naar Turkije

Andere bezienswaardigheden in Turkije

Alle bezienswaardigheden in Turkije

Turkije ervaringen & beoordelingen

Er zijn nog niet genoeg Ankara ervaringen toegevoegd. Daarom tonen we hier de ervaringen van onze reizigers tijdens hun rondreis Turkije.
Natuur & omgeving
7.5
Cultuur
7.6
Stranden
7.8
Steden
7.6
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.2
8,0

Gambia

Turkije
17-02-2015

Heel veel gezien ,vriendelijke mensen en voor het mooie weer hoef je niet zo ver te vliegen. Het is een aanrader om voor 9 dag of meer je lekker verwennen.

Velsing
Gereisd met partner in May 2021
5,0

Verliefd op Turkije

Turkije
18-02-2015

Afgelopen zomer ben ik voor het eerst met familie naar Turkije geweest. Ik ben daar zo verliefd geworden op het land, de natuur, cultuur, mensen, omgeving en op mijn huidige vriend. In de tussentijd ben ik alweer 3 keer terug geweest naar Turkije. Ik zou al mijn vrienden en tevens niet vrienden aanraden om naar dit prachtig mooie land te gaan, om te zien hoe de mensen daar leven zodat iedereen kan zien dat dit land geen onderdeel is van het moslim extremisme. Ik wil zelf graag in Turkije gaan wonen maar daarvoor moeten enorm veel dingen geregeld worden. Ik zou daarom enorm graag deze reischeque winnen zodat ik niet alleen mijn geliefde kan opzoeken maar ook een leuke opsteker heb in een tijd die niet altijd makkelijk was. Ik wil genieten van het land, en vooral mezelf weer gelukkig zien

Marjolein van Haren
Gereisd met vrienden in May 2021
8,0

Heerlijke Turkije. zon,zee,strand.!!!

Turkije
18-02-2015

Wij gaan al jaren naar Turkije, wij vinden het een heerlijk land, met zeer vriendelijke mensen.
Wij doen niet altijd zo heel veel, maar doen wel mee aan activiteiten.
Boottochten is altijd een aanrader, maar met een bus steden bezoeken is ook erg leuk.
Winkelen moet je ook in Turkije doen, het is erg goedkoop en je kunt heerlijk pinkelen.

Hermien Rengelink
Gereisd met gezin in May 2021
10

Turkije, wat is het er mooi!

Turkije
19-02-2015

In Turkije vind ik het prachtig! De natuur is er ontzettend mooi, er zijn genoeg leuke excursies te doen, de stranden zijn er prachtig en je kunt er heerlijk eten. Het enige nadeel aan dit land vind ik dat de mensen er zo opdringerig zijn op de markten en je van alles proberen aan te smeren. Verder is dit een van mijn favoriete Europese landen waar ik graag weer eens naar terug wil keren,

Moon Bruijgom
Gereisd met partner in May 2021
8,0

Turkije is geweldig

Turkije
03-03-2015

wij hebben een all inclusive hotel bezocht. Geweldig! Super gastvrije mensen en eten smaakt er heerlijk! Wij gingennin het na seizoen de zee was heerlijk! En temperatuur perfect. Ook naar een traditionele hammah geweest en wat leuke dorpjes bezocht!

Saskia
Gereisd met partner in May 2021