Home
Blog
Algemeen
6x tips voor de mooiste rondreizen van Buro Scanbrit in 2024

6x tips voor de mooiste rondreizen van Buro Scanbrit in 2024

op 13 december 2023
3 minuten leestijd
Op reis met Buro Scanbrit
Op reis met Buro Scanbrit

Inspiratie opdoen voor je volgende zomerreis? Bij Buro Scanbrit vind je de mooiste vakanties naar Scandinavië, IJsland, Groot-Brittannië en Ierland. Of je nu met het gezin of met z’n tweetjes op vakantie gaat, een reis naar één van deze bestemmingen betekent indrukwekkende natuur, prachtige fjorden of zelfs vulkanen en geisers.

Noorwegen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Iedereen die naar Noorwegen op vakantie gaat, wordt overdonderd door de natuur. Het landschap is zeer afwisselend, van de vissersplaatsjes aan de zuidkust tot aan de barre toendra's in het hoge noorden. De meest dramatische landschappen vind je in het hart van Noorwegen rond de hoge, besneeuwde bergpieken van Jotunheimen, en de immense gletsjer Jostedalsbreen en de spectaculaire fjorden van de westkust. Noorwegen is het perfecte land om per auto te verkennen. De wegen nemen je mee door de natuur vol gletsjers, fjorden en bergen en leiden je naar de leuke Noorse steden en dorpjes. Buro Scanbrit heeft een groot aantal rondreizen door Noorwegen voor je uitgestippeld met variërende (dag)afstanden. Tijdens de rondreizen zie je de highlights van de populairste bestemmingen en bezoek je mooiste historische steden.

Méér info & boekenBekijk de rondreizen naar Noorwegen van Buro Scanbrit 

IJsland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een vakantie in IJsland is een ongekende ervaring. Je bent op het eiland van vuur en ijs, van licht en donker. In IJsland vind je de grootste gletsjers buiten de polen, en de meest actieve vulkanen ter wereld. In de zomer blijft de zon bijna 24 uur aan de hemel staan, in de winter laat diezelfde zon zich nauwelijks zien. Je vindt hier diepe fjorden uitgesleten door ijs, zwarte stranden, blauwe gletsjermeren met witte ijsbergen en heldergroene valleien. Geisers spuiten het water hoog in de lucht. Modder blubbert uit holen. Watervallen komen donderend naar beneden vallen. Als je dit spektakel van gigantische oerkrachten van nabij wil meemaken, kom dan voor een vakantie naar IJsland. Je kan nu ook direct van Rotterdam naar Noord-IJsland vliegen en verken meteen de hoofdstad van het Noorden: Akureyri! Zeker een bestemming om aan je bucketlist toe te voegen.

Méér info & boekenBekijk de vakanties naar IJsland van Buro Scanbrit 

Zweden

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een zomervakantie in Zweden is buiten zijn. Een duik nemen in een van de duizenden meren. De zuivere lucht inademen. Door de mossige bossen struinen, snoepend van de bessen en wilde aardbeien. Oog in oog staan met een eland. Zweden is bij uitstek een vakantiebestemming voor gezinnen met kinderen.  Ontdek Zweden bijvoorbeeld tijdens een rondreis waarbij je verblijft op mooi gelegen vakantieparken die allerlei activiteiten bieden. Tijdens de reis geniet je van de uitgestrekte bossen, en ontelbare meren. Of trek er op uit om al die meren, bossen en rivieren te ontdekken tijdens een actieve vakantie. Ga heerlijk zwemmen en fietsen of maak een kanotocht. Een spannende bever- of elandsafari mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Méér info & boekenBekijk de rondreizen naar Zweden van Buro Scanbrit

Schotland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Tijdens een vakantie in Schotland kan het je zomaar ineens overvallen: een intens gevoel van bewondering. Voor de woeste bergen, de spiegelgladde meren en de vriendelijke mensen. Voor de bruisende hoofdstad Edinburgh. De weidsheid van de natuur biedt je alle rust en ruimte waar je naar op zoek bent. Het grote aantal kastelen dat hier staat, getuigt van het feit dat er in het verleden veel is gevochten om deze regio. In het hart van Schotland vind je het grootste Loch van Groot-Brittannië: Loch Lomond. Naarmate je verder naar het noorden rijdt, zie je de heuvels veranderen in bergen. De betoverende Schotse Hooglanden komen in zicht. Terwijl je toert of wandelt door de Schotse Hooglanden, worden je ogen getrakteerd op voortdurend wisselende prachtige vergezichten. De hoogste piek, Ben Nevis, en het grootste nationale park, het Cairngorms National Park, zijn hier te vinden, evenals Loch Ness, waar het monster Nessie zich op grote diepte schuilhoudt. Naast een mooie rondreis is Schotland ook een ideale bestemming voor een korte trip in het voor- of najaar.

Méér info & boekenBekijk de vakanties naar Schotland van Buro Scanbrit 

Ierland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ierland is een land dat wordt gekenmerkt door zijn betoverende natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis. Vanaf het moment dat je voet aan wal zet, word je verwelkomd door weelderige, groene landschappen, uitgestrekte heuvels en imposante kustlijnen. Het hele land ademt een atmosfeer van eeuwenlange geschiedenis, met historische kastelen die getuigen van een bewogen verleden. Deze kastelen weerspiegelen niet alleen de indrukwekkende architectuur, maar ook de diepe culturele erfenis van Ierland. Tijdens een rondreis van Buro Scanbrit rijd je mooie routes door Ierland waarbij je door ongerepte natuurgebieden komt en onderweg leuke stadjes verkent.

Méér info & boekenBekijk de rondreizen naar Ierland van Buro Scanbrit 

Vroegboekkorting bij Buro Scanbrit

Boek nu je droomvakantie voor 2024 met korting bij Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist voor Noordwest-Europa! Ontvang in de maand december 2023 tot € 200 korting per boeking op geselecteerde reizen naar Scandinavië, IJsland, Groot-Brittannië en Ierland. Extra leuk: je ontvangt ook nog een Vrijbuiter kortingsvoucher t.w.v. € 20!

Méér info & boekenBekijk de reizen van Buro Scanbrit 

Top reizen met Buro Scanbrit

Meer blogs over Buro Scanbrit

Beoordelingen van Buro Scanbrit

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
n.v.t.
Vervoer
n.v.t.
Reisleiding
n.v.t.
Prijs / Kwaliteit
n.v.t.
Algemeen
n.v.t.