Home
Blog
Algemeen
5x tips voor de leukste voorjaarsvakanties van Buro Scanbrit

5x tips voor de leukste voorjaarsvakanties van Buro Scanbrit

op 22 februari 2024
2 minuten leestijd
Vier het voorjaar met Buro ScanBrit
Vier het voorjaar met Buro ScanBrit

Er samen even lekker tussenuit in het voorjaar. Het voorjaar is een ideale periode voor een korte vakantie en Buro Scanbrit heeft 5 vakantietips naar Groot-Brittannië en Scandinavië voor je op een rij gezet! Om nieuwe energie op te doen of om nieuwe plekken te ontdekken, met z’n tweeën of met het hele gezin.

Denemarken

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Denemarken is een perfecte bestemming voor een trip in het voorjaar. De natuur ontwaakt en de bloesem siert de bomen. In het hart van Denemarken geniet je van natuur, cultuur en gastronomie. Dit gebied in Midden-Jutland staat bekend om de prachtige natuur, de vele monumenten en twee UNESCO-werelderfgoedlocaties op korte afstand van elkaar. Ook vind je hier vele lokale lekkernijen: wijnmakerijen, bierbrouwerijen, kaasmakers en vele andere biologische boerderijwinkels. Cultuurliefhebbers halen hun hart op tijdens een bezoek aan het statige kasteel Koldinghus in Kolding en de historische stad Fredericia. 

Méér info & boeken → Bekijk de vakanties naar Denemarken 

Schotland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Schotland is een ideale bestemming om er even lekker tussen uit te zijn in het voorjaar. Schotland is een land voor natuurliefhebbers en rustzoekers. De natuur staat prachtig in bloei en het is heerlijk rustig. Ga wandelen in de Schotse Hooglanden en de vele Nationale Parken die Schotland rijk is of bezoek een van de vele indrukwekkende kastelen zoals Stirling Castle. Op zoek naar avontuur? Dan is de 4x4 safari door de Schotse Hooglanden echt iets voor jou. De dag sluit je af met een whisky bij de open haard. 

Méér info & boeken → Bekijk de vakanties naar Schotland

Zweden

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze meivakantie er lekker op uit met je gezin in de natuur en genieten van activiteiten in de buitenlucht? Ga dan naar Zweden! De natuur komt tot bloei en de zonnestralen beginnen te schijnen. Er is zoveel te doen: maak samen mooie boswandelingen speurend naar rendieren & elanden. Heerlijk klauteren in een klimbos, lekker rodelen, speel een potje minigolf of daal af in een mijn. ’s Avonds kijk je terug op een heerlijke dag samen en speel je een spelletje bij het haardvuur in je vakantiewoning.

Méér info & boeken → Bekijk de meivakanties naar Zweden 

Engeland

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Een vakantie in Engeland is perfect voor een korte trip in het voorjaar. In het voorjaar staan de vele tuinen in bloei en het weer is vergelijkbaar met Nederland. Bovendien is het in deze periode een stuk rustiger dan in de maanden juli en augustus. Niets is zo romantisch als een dagje rondrijden over het Engelse platteland. Geniet bijvoorbeeld van het schilderachtige Cotswolds met zijn mooie landhuizen, fotogenieke dorpjes en slingerende landweggetjes door groene heuvels. Of doe als de Engelsen en maak een Treasure Hunt langs de mooiste plekjes van Suffolk waarbij de route langs lieflijke dorpjes met gekleurde vakwerkhuizen gaat. Onderweg geniet je van een pub lunch of een cream tea met traditionele scones.

Méér info & boeken → Bekijk de vakantie naar Engeland 

Noorwegen

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Maak kennis met het fascinerende en afwisselende landschap van Noorwegen. Ga samen op pad en bewonder de adembenemende schoonheid van de natuur. De spectaculaire fjorden, watervallen en besneeuwde bergpieken vragen om een fotomoment. Een aanrader is een cruise op de fjord zoals de Sognefjord of de Nærøyfjord. Of ga zeekajakken, gletsjerhiken en maak de beroemde Flåm Banen treinreis. De cultuurliefhebbers kunnen terecht in één van de steden zoals Bergen waar een bezoek aan het Hanseatic Museum niet mag worden overgeslagen. Of wandel in Stavanger door ‘Gamle Stavanger’, het historische gedeelte met smalle straatjes en witte huisjes.  

Méér info & boeken → Bekijk de vakanties naar Noorwegen

Voorjaar bij Buro Scanbrit

Geniet van het voorjaar met Buro Scanbrit! Boek jouw vakantie bij Buro Scanbrit, dé vakantiespecialist voor Noordwest-Europa. Of je nu met z’n tweeën reist of met het gezin: bij Buro Scanbrit vind je een passende vakantie. Laat de lentekriebels beginnen!

Méér info & boeken → Bekijk de reizen voor het voorjaar

Top reizen met Buro Scanbrit

Meer blogs over Buro Scanbrit

Beoordelingen van Buro Scanbrit

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
n.v.t.
Vervoer
n.v.t.
Reisleiding
n.v.t.
Prijs / Kwaliteit
n.v.t.
Algemeen
n.v.t.