Home
Blog
Algemeen
's Werelds mooiste kastelen

's Werelds mooiste kastelen

op 3 februari 2014
2 minuten leestijd
's Werelds mooiste kastelen

Kastelen zijn niet alleen prachtig om te zien, maar dragen vaak ook interessante verhalen of legendes die je kunt ontrafelen. In dit artikel hebben we een aantal van 's werelds mooiste kastelen op een rijtje gezet.

Kastelen vertegenwoordigen de architectonische glorie van een land en zijn vaak ingewikkelde bouwwerken. Ze weerspiegelen ook de beschaving van een land en de ontwikkeling van de mensen tijdens de bouw van het kasteel. Mede hierdoor zijn kastelen populaire toeristische attracties voor reizigers. Ze zijn niet alleen prachtig om te zien, maar dragen vaak ook interessante verhalen of legendes die je kunt ontrafelen. In dit artikel hebben we een aantal van 's werelds mooiste kastelen op een rijtje gezet.

Kilkenny kasteel, Ierland

Kilkenny Castle is een kasteel in Kilkenny, Ierland gebouwd in 1195. Het was een symbool van de Norman bezetting en in de oorspronkelijke dertiende-eeuwse toestand zou het een belangrijk verdedigingswerk van de stad zijn met vier grote ronde hoektorens en een enorme sloot, waarvan een deel nog steeds te zien is op de Parade.

Peleș kasteel, Roemenië

Het Peleș kasteel is een neo-renaissance kasteel gebouwd in een idyllische omgeving in de Karpaten, in de buurt van Sinaia, in Prahova County, Roemenië, op een bestaande middeleeuwse route van Transsylvanië naar Walachije, gebouwd tussen 1873 en 1914.

Matsumoto kasteel, Japan

Het Matsumoto kasteel, ook wel bekend als het 'Kraai Kasteel' vanwege zijn zwarte buitenkant, is één van de belangrijkste historische kastelen van Japan. Het is gelegen in de stad Matsumoto, in Nagano Prefecture en is binnen handbereik van Tokyo over de weg of per trein.

Kasteel van Hohensalzburg, Oostenrijk

Het Kasteel van Hohensalzburg is een kasteel in de Oostenrijkse stad Salzburg, boven op de Festungsberg. Met een lengte van 250 meter en een breedte van 150 meter, is het één van de grootste middeleeuwse kastelen van Europa.

Kasteel van La Mota, Spanje

Het Kasteel van La Mota of 'Castillo de la Mota' is een gereconstrueerd middeleeuws fort, gelegen in het centrum van Medina del Campo, provincie Valladolid, Spanje. Het wordt zo genoemd vanwege de ligging op een verhoogde heuvel, een 'mota', van waar het de stad en het omliggende land domineert.

Hatley kasteel, Canada

Hatley Park National Historic Site ligt in Colwood, British Columbia in Greater Victoria. In dit park ligt het Hatley kasteel en de Royal Roads University. Het kasteel diende als decor voor de X-men series als school van professor Xavier.

Burcht Moritzburg, Duitsland

Burcht Moritzburg is een barok kasteel in de gemeente Moritzburg in de Duitse deelstaat Saksen, ongeveer 13 kilometer ten noordwesten van de Saksische hoofdstad Dresden. Het kasteel is beroemd om zijn zandstenen decoraties en stucwerk.

Guaita kasteel, San Marino

Guaita is één van de drie pieken die uitkijkt over de stad San Marino, de hoofdstad van San Marino. Het Guaita fort is de oudste van de drie torens gebouwd op de Monte Titano, en de meest bekende. Het werd gebouwd in de 11e eeuw en diende korte tijd als gevangenis.

Kasteel van Chambord, Frankrijk

De koninklijke Chateau de Chambord in Chambord, Loir-et-Cher, Frankrijk is één van de meest herkenbare kastelen in de wereld vanwege de zeer uitgesproken Franse renaissance-architectuur die traditionele Franse middeleeuwse vormen met klassieke Italiaanse structuren mengt.

Kasteel de Haar, Nederland

Ook ons eigen land beschikt over enkele fraaie kastelen, wat te denken van Kasteel De Haar. Deze is gelegen nabij Haarzuilens, in de provincie Utrecht. Het interieur van het kasteel is rijk versierd met houtsnijwerk, wat doet denken aan een Rooms-Katholieke kerk.

Meer blogs