Home
Blog
Bestemmingen
De Sail Rock in Rusland

De Sail Rock in Rusland

op 18 oktober 2014
1 minuut leestijd
De Sail Rock in Rusland

Aan de oever van de Zwarte Zee ligt bij het Russische plaatsje Krasnodar Krai een natuurlijke zandstenen monoliet genaamd Sail Rock, die wel een heel aparte vorm heeft.

De rots, die ook wel bekend is als Parus Rock, is namelijk super plat en smal, en lijkt op het zeil van een schip, vandaar de naam. Hij is zo'n 30 meter hoog en 20 meter lang, maar slechts een meter dik. Neem daarbij dat de rots loodrecht op de kustlijn staat en je hebt vanaf een afstand het idee dat er een boot ligt met een enorm zeil.

Aan de basis van de monoliet is een bijzonder gat te zien, waarvan de oorsprong onbekend is. Sommigen geloven dat de steen werd gebruikt als verdediging tijdens de Kaukasische Oorlog en het werd gebruikt om doorheen te schieten op de vijand. Dit is echter twijfelachtig, want hoewel de rots dun is, is het nog steeds moeilijk om deze te doorboren. In een incident dat werd omschreven door de Russische schrijver, essayist en journalist S.Vasyukov werden er 4 projectielen op de monoliet afgeschoten door een Russisch slagschip. "Hoewel de sporen van de kanonskogels zichtbaar waren, is de klif nergens vernietigd" schreef hij. Waarom een slagschip op zo'n spectaculaire natuurwonder zou schieten is een raadsel. Gelukkig werd de Sail Rock in 1971 uitgeroepen tot een natuurlijk monument, en is het nu beschermd. Althans, van menselijk kwaad, want door de zee blijft de rots eroderen.

Meer blogs over Rusland

Beoordelingen van Rusland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
7.3
Stranden
1
Steden
7.5
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.3