Home
Blog
Bestemmingen
Bijzondere begraafplaats in Dargavs (Rusland)

Bijzondere begraafplaats in Dargavs (Rusland)

op 5 augustus 2014
1 minuut leestijd
Bijzondere begraafplaats in Dargavs (Rusland)

Aan de rand van het dorp Dargavs, in de republiek Noord-Ossetië-Alania, in Rusland, ligt een bijzondere oude begraafplaats of necropolis.

Deze plek wordt vaak 'Stad van de Doden' genoemd, ook al is dit niet echt uniek voor Dargavs, aangezien het woord 'necropolis' zelf letterlijk 'stad van de doden' betekend in Oudgrieks. Wat Dargas wel bijzonder en indrukwekkend maakt is het grote aantal mausolea en de prachtige omgeving. De begraafplaats ligt op een helling van een heuvel met uitzicht op de groene Fiagdon rivier vallei, met verschillende rotsen en 4000 meter aan pieken die opdoemen.

De begraafplaats telt bijna 100 oude stenen grafkelders waar mensen die in de vallei leefden hun geliefden samen met hun kleding en spullen begroeven. De groeven zien eruit als hutten met gebogen daken die in een punt naarboven lopen. Een typisch staaltje Nakh architectuur, met sommige crypten die wel 2 tot 4 verdiepingen hoog zijn.

Er zijn vele mythen en legenden over deze plek. In het verleden probeerde de lokale bevolking deze plek te vermijden, omdat men geloofde dat wie hier ging wandelen nooit meer leven terug zou komen. Zelfs op de dag van vandaag komen hier weinig toeristen, al komt dit niet zo zeer door de vloek die hier zou hangen, maar doordat deze plek moeilijk te bereiken is.

Meer blogs over Rusland

Beoordelingen van Rusland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
7.3
Stranden
1
Steden
7.5
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.3