Home
Blog
Algemeen
SRC viert het Ruslandjaar

SRC viert het Ruslandjaar

op 2 maart 2013
1 minuut leestijd
SRC viert het Ruslandjaar

Nederland en Rusland vieren in 2013 het bilaterale Nederland-Ruslandjaar. Dit jaar wordt gevierd dat er 400 jaar betrekkingen zijn tussen beide landen. Tal van Nederlandse musea, culturele instellingen en (lokale) overheden besteden met tentoonstellingen, evenementen en andere activiteiten aandacht aan het Ruslandjaar.

Nederland en Rusland vieren in 2013 het bilaterale Nederland-Ruslandjaar. Dit jaar wordt gevierd dat er 400 jaar betrekkingen zijn tussen beide landen. Tal van Nederlandse musea, culturele instellingen en (lokale) overheden besteden met tentoonstellingen, evenementen en andere activiteiten aandacht aan het Ruslandjaar. Ook SRC-Cultuurvakanties, als Ruslandspecialist bij uitstek, heeft verschillende activiteiten op de planning staan.

Onze reisleiders geven verschillende lezingen tijdens tentoonstellingen. In de Hermitage in Amsterdam staat op 10 mei het leven van Peter de Grote, dé vernieuwer van Rusland, centraal. Daarnaast wordt op 16 mei door een van onze reisleiders in het Groninger Museum de expositie ‘Vrouwen van de Revolutie’ toegelicht.

SRC organiseert dit jaar ook vijf speciale themareizen naar Rusland. Tijdens de reis ‘Napoleon in Rusland’, bijvoorbeeld, volgen we de voetsporen van de kleine keizer tijdens zijn epische veldtocht. Een andere bijzondere reis, ‘Stil modern in St.Petersburg’, belicht deze Russische variant van de art nouveau ontwikkeld. SRC heeft ook aandacht voor de onderbelichte kunst uit de tijd van de Sovjet-Unie. Tijdens de Drents Museumreis ‘Socialistisch realisme in Rusland’, die aansluit op de tentoonstelling ‘De Sovjet Mythe’, ziet u de hoogtepunten van communistische kunst.

Als extra feestelijk tintje en om het officiële begin van het Ruslandjaar op 1 maart kracht bij te zetten, geven we van 1 tot en met 10 maart € 40,- korting op al onze reizen naar Rusland! Dit geldt zowel voor de themareizen als voor ons reguliere Ruslandaanbod.

Kortom: dit is dé gelegenheid om kennis te maken met de cultuur van Rusland en het Ruslandjaar mee te vieren met SRC!

Top reizen met SRC Reizen

Meer blogs over SRC Reizen

Beoordelingen van SRC Reizen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
6.6
Vervoer
8.3
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
6.3
Algemeen
7.2