Home
Blog
Algemeen
Rondreis langs culturele geneugten des levens

Rondreis langs culturele geneugten des levens

op 19 augustus 2014
2 minuten leestijd
Rondreis langs culturele geneugten des levens

Op reis probeer je natuurlijk ook de lokale (sterke) drank. Wij zetten een aantal sterke lokale dranken op een rij!

Iedereen die wel eens op reis is geweest heeft te maken gehad met vreemde delicatessen uit de lokale keuken op de plaats van bestemming. Soms kan dit een aangename verrassing zijn, soms is het een wat minder aangename ervaring. Rotte eieren eten in China, of juist heerlijke Massaman curry eten inThailand. Iets wat er altijd wel in gaat is natuurlijk de de lokale drank. We hebben hier een aantal landen op een rijtje gezet met hun lokale alcoholische specialiteiten.

Rusland & Wodka

Wie aan Rusland denkt, denkt aan wodka. In Rusland heerst een echte drinkcultuur. Per jaar werkt de gemiddelde Rus een paar emmers wodka weg. Wodka is goedkoop, gemakkelijk zelf te stoken en een waar sociaal smeermiddel. Diepe vriendschappen worden gevormd tijdens het soldaat maken van een fles Stolichnaya. Hier wordt overigens niet langzaam van genoten, wodka dient gedronken te worden in shotjes. Het afslaan van een Russisch watertje als je bij een Rus op bezoek gaat kun je als man beter niet doen. Dit kan worden opgevat als een belediging en bovendien dient een echte man wodka puur te drinken! Wodka gemixt drinken met bijvoorbeeld cola zal je een rechtgeaarde Rus niet zien doen. Wel is het gebruikelijk om na een lekkere shot wodka een hap van een gezouten haring, komkommer of champignon te nemen.

Cuba & Rum

Het bekendste rummerk uit Cuba is Havana Club, hoewel Havana Club ook buiten Cuba wordt geproduceerd door Bacardi. In tegenstelling tot de Russische wodka mag Cubaanse rum wel gemixt worden. Rumcocktails zoals de Mojito of de Daiquiri zijn zeer geliefd. Ook de bekende schrijver Ernest Hemmingway die jarenlang op Cuba woonde genoot graag van een goed gemixte cocktail. Voor deze cocktails wordt jonge, witte rum gebruikt. Hoe langer de rum op de vaten heeft gezeten hoe donkerder de kleur. Een Havana Club Añejo 15 Años Gran Reserva heeft vijftien jaar gerijpt en wordt beschouwd als een van de beste rums ter wereld. Als je van deze exquise rum aan het genieten bent, dan mag een echte Cubaanse sigaar natuurlijk niet ontbreken. Echte Cubaanse sigaren kun je tegenwoordig eenvoudig online bestellen.

Mexico & Tequila

Echte tequila wordt alleen in Mexico geproduceerd en is net als de Franse champagne gebonden aan een streek. De agavelandschappen waar de grondstof voor de tequila wordt gekweekt staan op de werelferfgoedlijst van UNESCO. Tequila van hoge kwaliteit bestaan voor 100 procent uit de Agave tequilana die hier groeit. Er bestaat ook gemixte tequila, waarbij een deel van de drank uit suikerriet bestaat. Tequila wordt door de Mexicanen gedronken om al het goede en al het slechte mee te vieren. In Mexico zelf wordt de tequila vaak puur gedronken en wordt er langzaam van genoten. De shots met zout en citroen die in de Nederlandse kroegen geserveerd worden, zijn vooral populair om snel in andere staten te geraken. Waar we hier wel langzaam van kunnen genieten zijn de heerlijke cocktails met tequila, zoals de Margarita en de Tequila Sunrise.

Top reizen naar Mexico

11-daagse rondreis Hoogtepunten van Mexico

11-daagse rondreis Hoogtepunten van Mexico

11 dagen
Groepsrondreis
Mexico City, Monte Alban, San Cristobal de las Casas, Agua Azul, Misol-Ha

Reisorganisaties met reizen naar Mexico

Meer blogs over Mexico

Beoordelingen van Mexico

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.2
Stranden
8.7
Steden
7.6
Eten & drinken
8.3
Activiteiten
8.5