Home
Blog
Bestemmingen
Tips voor vervoer: zo maak je de mooiste rondreis Cuba

Tips voor vervoer: zo maak je de mooiste rondreis Cuba

op 13 december 2017
3 minuten leestijd
Tips voor vervoer: zo maak je de mooiste rondreis Cuba

Droom jij ook van Cuba? Van de sfeervolle straten, de groene tabaksvelden en de klassieke Amerikaanse auto’s? Lees dan verder!

Zie je jezelf al een mojito drinken in Havana of de salsa dansen in Trinidad? Maak dan een afwisselende rondreis Cuba. Je kunt het eiland zelf ontdekken met een huurauto, maar rondreizen met de bus of privé-taxi’s is ook mogelijk. Net wat jij het leukste vindt!

Rondreis Cuba met huurauto

De voordelen van zelf rijden op Cuba

Zelf een auto huren op Cuba is een prima optie. Zelf rijden geeft je de vrijheid om het eiland op je gemak te verkennen. Vertrekken wanneer je wilt, stoppen wanneer je wilt: ideaal! Je kunt bovendien makkelijk van de gebaande paden afgaan en zelf de mooiste plekken van Cuba ontdekken. Ideaal als je je dagen op Cuba het liefst helemaal zelf indeelt.

De nadelen van zelf rijden op Cuba

Natuurlijk heeft zelf rijden op Cuba ook een paar nadelen. Rijden op Cuba is echt een avontuur. De wegen zijn niet overal even goed, de verkeersregels niet altijd duidelijk en er rijdt van alles op de weg: van Amerikaanse klassiekers tot paard en wagens. Extra goed opletten dus! De weg vinden kan ook een uitdaging zijn, zeker in Havana of Trinidad, als je je casa particular probeert te vinden.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Conclusie: de voordelen wegen op tegen de nadelen

Zelf rijden is een avontuur en mede daarom erg leuk. Met je huurauto heb je alle vrijheid en rijden op Cuba is echt goed te doen. Zorg voor een goede wegenkaart, doe rustig aan en je hoeft je geen zorgen te maken. Heb je voldoende rijervaring en zelfvertrouwen, dan is zelf rijden op Cuba een aanrader.

Cuba met privé-taxi en chauffeur

De voordelen van een privé-taxi en chauffeur

Wil je wel de voordelen die een huurauto biedt, maar zie je zelf rijden niet zo zitten? Dan is reizen met een privé-taxi en chauffeur een ideale oplossing. Bij deze optie boek je een individuele taxi die je van A naar B brengt, van deur tot deur. Je wordt opgehaald bij je casa particular en weer voor je nieuwe overnachtingsplek afgezet. Zonder dat je zelf hoeft te zoeken. Onderweg kun je op je gemak van het Cubaanse landschap genieten. Helemaal stressvrij dus! Je kunt de taxi van tevoren laten boeken, zodat je precies weet wanneer en hoe laat je wordt opgehaald. Ook leuk: reizen met een lokale chauffeur geeft je de kans om volop vragen te stellen en Cuba zo nog beter te leren kennen.

De nadelen van een privé-taxi en chauffeur

Reis je met een privé-taxi, dan moet je iets van vrijheid inleveren. Je moet natuurlijk op een bepaalde tijd klaarstaan voor vertrek en je altijd reist met een derde persoon.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Conclusie: privé-vervoer is een goede manier om een rondreis Cuba te maken

Wil je liever niet zelf rijden op Cuba, dan is een privé-taxi perfect. Je hebt nog steeds veel vrijheid, maar je hoeft niet na te denken over verkeersregels, de weg vinden en je planning. De hele reis wordt keurig verzorgd door je eigen chauffeur.

Reis door Cuba met de bus

De voordelen van reizen met de bus

Vind je reizen met openbaar vervoer het leukste wat er is? Dat kan op Cuba ook. De bussen van Viazul zijn comfortabele touringcars, compleet met airconditioning. Het is een kwestie van opstappen, lekker gaan zitten en ontspannen het landschap aan je voorbij laten trekken. Je komt dus gegarandeerd uitgerust op je bestemming aan. De bus is bovendien de goedkoopste manier om rond te reizen op Cuba. Ook leuk: tijdens de busritten heb je alle tijd om je medereizigers te leren kennen en reisverhalen uit te wisselen.

De nadelen van reizen met de bus

Met de bus reizen is comfortabel, maar je hebt wel minder vrijheid. De bussen vertrekken op een bepaalde tijd en je kunt onderweg niet stoppen. Bovendien heb je meestal nog een extra transfer nodig van en naar het busstation.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Conclusie: de openbare bus op Cuba werkt prima

Reis je het liefste met openbaar vervoer en zoek je een goedkopere manier om Cuba te ontdekken, dan is de bus een prima keuze.

Zo reis je door Cuba

Wil je in korte tijd veel zien van Cuba en ben je op zoek naar een bijzondere reis? Kijk dan eens bij Better Places. Bij deze reisorganisatie plan je je hele reis in overleg met een lokale reisexpert. Je maakt je reis helemaal op maat, dus je trip is altijd uniek. Dat maakt reizen met Better Places een echte aanrader. Je kunt bij Better Places verschillende reisvarianten boeken voor Cuba: variërend van een complete reis met een huurauto tot een reis waarbij je alleen accommodaties en enkele activiteiten boekt. Zo reis je op de manier die het beste bij jou past.

Top reizen met Better Places

Meer blogs over Better Places

Beoordelingen van Better Places

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.6
Vervoer
8.9
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
8.8
Algemeen
9.1