Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste steden van Cuba

De 5 mooiste steden van Cuba

op 24 september 2018
2 minuten leestijd
De 5 mooiste steden van Cuba

Wanneer je denkt dat je de Latijns-Amerikaanse steden wel gezien hebt, think twice! Op deze vijf steden in Cuba word je namelijk direct verliefd.

Reis je naar Cuba, dan reis je terug in de tijd. Het is een bijzondere ervaring en op sommige momenten verwarrend tegelijk. Verwacht dan ook ‘het onverwachte’ en verwonder je over dit bizar mooie land met zijn, eerlijk is eerlijk, eveneens bizarre politieke regime. Overal doemen spreuken van Che Guevara op en galmen salsa-tunes uit boxen. Als ze tenminste niet al firsthand live gespeeld worden door enthousiaste straatmuzikanten. Deze stedelijke Cubaanse oorden zijn topfavoriet als je het ons vraagt.

1. Holguín

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Holguín is de op drie na grootste stad van Cuba en wordt voornamelijk gewaardeerd om zijn provinciaal karakter. Guardalavaca, wat een enorm toeristenoord is, ligt vlakbij. Toch is er in Holguín weinig van massatoerisme te merken. En dat is fijn, want tussen de locals krijg je immers het meeste mee van het échte Cubaanse leven. Calixto García Park en San José Park met zijn Iglesia San Jose zijn must-see’s!

2. Cienfuegos

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zeg je hip, haute-couture gemixt met authentieke charme, dan zeg je Cienfuegos. Het is het Parijs van Cuba kunnen we wel stellen. Prachtig gelegen aan een natuurlijke baai en bomvol historische schoonheid. Fotografeer Parque José Martí alvorens je via Paseo del Prado naar La Punta Gorda loopt, waar je uitkijkt over Bahía de Cienfuegos. Waar veel steden in Cuba enorm chaotisch kunnen zijn, ademt Cienfuegos vooral kalmte.

3. Trinidad

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Trinidad is met recht een van de mooist bewaard gebleven Spaanse koloniale nederzettingen. Door de geplaveide straten, melodieuze troubadours en blazende ezels voel je aan álles dat je in het hart van Cuba bent. En waar je overdag niet uitgekeken raakt op zowel de schilderachtige gebouwen en het kleurrijke leven op straat, barst ’s avonds de livemuziek nóg meer los. Wil je even wat anders dan stadse taferelen? Bak dan je billen bruin op het nabijgelegen Playa Ancón of ga te paard naar de Sierra del Escambray, waar je ontspant tussen het groen en de watervallen.

4. Santiago de Cuba

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Santiago de Cuba wordt geroemd om zijn kathedralen. Tussen alle hectiek op straat doemt het ene plaatje na het andere op. Zo zijn de Iglesia Sagrada Familia en de Santiago de Cuba Cathedral bijvoorbeeld niet te missen. Voor authentieke Cubaanse gezelligheid is Parque Céspedes de place to be en voor het fraaiste uitzicht ga je naar Balcón de Velâzquez. Niet ver van de stad is El Cobre Basilica ook een hotspot!

5. Havana

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

De hoofdstad van Cuba mag uiteraard niet ontbreken in deze lijst. Havana bruist! Er is kunst, cultuur, muziek en feest. Overal zie je oldtimers. Ook oude Nederlandse stads- en streekbussen rijden af en aan. Struin door de straten van oud-Havana, staar in de verte vanaf El Malecon, bezoek El Capitolio, rol een sigaar in de Partagasfabriek en proost met een échte Bacardi Havana Club in het Museo del Ron Havana Club. Salud op het goede leven!

Top reizen naar Cuba

Reisorganisaties met reizen naar Cuba

Meer blogs over Cuba

Beoordelingen van Cuba

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
8.6
Steden
8.5
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
8.2