Home
Blog
Bestemmingen
Waarom Varadero in Cuba héél relaxt is

Waarom Varadero in Cuba héél relaxt is

1 minuut leestijd
Waarom Varadero in Cuba héél relaxt is

Wat de toekomst Cuba ook moge brengen: Varadero is een heerlijke badplaats en dat zal zeker zo blijven!

Cuba is één van de populairste landen van dit moment. Veel reizigers zijn immers bang dat het ‘oude’ Cuba snel verleden tijd zal zijn door het opkomende toerisme. En daar dragen die reizigers nu zelf weer aan bij ;-)

Varadero is always a good idea

Enfin, Cuba was en blijft een prachtig land waar de sigaren, oude auto’s, rum en salsa niet snel uit het straatbeeld zullen verdwijnen. Maar naast de rijke cultuur staat Cuba natuurlijk ook bekend om de schitterende stranden. Varadero, aan de noordkust van Cuba, is één van de bekendste en oudste badplaatsen. In 1870 kwamen hier al toeristen. Onder andere El Capone bracht er ooit eens een vakantie door. Kijk, zelfs in Varadero vind je een stukje geschiedenis ;-)

Varadero beach
Varadero beach

varadero cuba
varadero cuba

Cuba beach
Cuba beach

Modern Varadero

Varadero, ook wel bekend als Playa Azul, is vandaag de dag minder populair bij celebrities, maar wordt druk bezocht door ‘gewone’ toeristen. Het strand behoort tot één van de mooisten ter wereld en is ruim twintig kilometer lang. Voor iedereen is een stukje dus! Naast zonnebaden kun je in Varadero ook aan diverse watersporten doen en shoppen voor souvenirs bij de vele straatverkopers.

All inclusive

Ondanks dat Varadero een super relaxt paradijs is, is er verder niet veel te beleven. De meeste hotels en resort zijn daarom all inclusive. Wil je meer van Cuba ontdekken dan alleen zon, zee en strand? Huur dan een auto en maak een rondreis!

Top reizen naar Varadero

Reisorganisaties met reizen naar Varadero

Meer blogs over Varadero

Beoordelingen van Cuba

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.4
Cultuur
8.6
Stranden
8.6
Steden
8.5
Eten & drinken
7.3
Activiteiten
8.2