Rondreis Trinidad en Tobago

Eilanden onder Caribische zon

Vlak voor de kust van Venezuela liggen Trinidad en Tobago. Typische bounty-eilanden met zonovergoten stranden, weelderige regenwouden en ideale duik- en snorkelmogelijkheden in helder water. Tobago heeft iets meer een laidback sfeer, terwijl Trinidad meer het zakelijke (olie en gas) centrum is.

Wie van contrasten houdt, moet zeker eens een rondreis naar Trinidad en Tobago maken. Op beide eilanden vergaap je je aan de schitterende flora en fauna. Tussen de koraalriffen zwem je in zeer helder water, terwijl je aan land veel vogels en meer dan 100 verschillende zoogdieren tegenkomt. Ook kun je op beide landen hiken in een goed bewaard regenwoud. Waar het contrast hem dan in zit? Vooral in het beeld dat de eilanden van zichzelf hebben.

Trinidad is een vrolijke boel, waar ieder jaar flink carnaval gevierd wordt. Ook buiten dat festival om kun je er goed feesten. Tobago is een meer ‘verantwoorde’ bestemming, waar ecotoerisme hoog in het vaandel staat. Beide hebben zo hun charmes. Tijdens een individuele rondreis of groepsrondreis zie je natuurlijk zowel Trinidad als Tobago!

Vlag:
Hoofdstad:
Port of Spain
Inwoners:
1.403.374
Oppervlakte:
5.128 km2
Beste reistijd:
januari t/m mei
Tijdsverschil:
5 uur vroeger
Vliegtijd:
10:30 uur
Combineren:
Natuur
7/10
Cultuur
7/10
Strand
9/10
Steden
5/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Video's van Trinidad en Tobago

Reisorganisaties met reizen naar Trinidad en Tobago

Reizen naar Trinidad en Tobago

Beoordelingen van Trinidad en Tobago

Wat zijn de Trinidad en Tobago ervaringen van andere reizigers? Lees hier 2 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Trinidad en Tobago.
Natuur & omgeving
8.5
Cultuur
7.5
Stranden
10
Steden
5
Eten & drinken
7.5
Activiteiten
8.5
7,8

Geweldige ervaring

Trinidad en Tobago
Individuele rondreis met SRC Reizen
08-01-2016

De sfeer van de carebean, prachtige stranden, vriendelijke mensen, lekker eten en een relaxte sfeer. Zoals je vroeger op curaçao met je auto de stranden nog kon oprijden, hier kan dat nog. Huur een jeep en ontdek het eiland zelf. De locale zullen je uitnodigen voor de volledige ervaring. Echt een aanrader!
De stranden zijn geweldig maar ook het binnenland, heeft wat te bieden zoals watervallen en oerwoud!
Of ga naar een localmarkt waar je een broodje haai kan proeven!

Laura Overbeke
Gereisd met vrienden in April 2008
7,8

Stukje paradijs wat nog niet ontdekt is door de massatoerisme

Trinidad en Tobago
30-09-2015

de stranden van Tobago zijn echt oogverblindend mooi. Er zijn veel activiteiten op het water te doen. De locale nemen je mee naar de mooiste plekjes en geven je een heerlijk Caribisch gevoel. Met rum&punch in je hand en zwingende muziek op de achtergrond kan je heerlijk genieten van dit stukje paradijs op aarde. Ook het binnenland heeft een mooi stuk aan regenwoud met heldere beekjes en watervallen. Kortom een aanrader voor iedereen!

Laura Overbeke
Gereisd met vrienden in May 2021