Home
Blog
Algemeen
Top-5 lekkerste eten ter wereld

Top-5 lekkerste eten ter wereld

op 7 juli 2013
1 minuut leestijd
Top-5 lekkerste eten ter wereld

Thaise curries, Indiase nan, Mexicaanse torilla's, Japanse sushi, Marokkaanse tajine's en Italiaanse pasta's. CNN deed eens onderzoek naar wat nou wel beschouwd het lekkerste eten ter wereld is. Daar kwam de volgende top-5 van gerechten uit.

Denk er eens over na. Als je nou op reis in Thailand of Mexico alleen maar gehaktballen, bloemkool en hutspot mocht eten. Zou zo’n reis dan nog net zo bijzonder zijn? Nee! Eten is de leukste noodzaak ter wereld, en een van de leukste aspecten aan het (ver…) reizen. Want wat vallen er op aarde fantastische gerechten te proeven. CNN deed onderzoek naar wat nou wel beschouwd het lekkerste eten ter wereld is. Daar rolden 50 gerechten uit, met de volgende top-5:

1. Massaman curry (Thailand)
De koning der curries komt uit Thailand, maar is beïnvloed door de keukens van het Midden Oosten en India. Betekent vrij vertaald ook ‘Moslim curry’. Vaak gemaakt met rundvlees, maar kan ook met tofu of kip. Kokosnootmelk, geroosterde pinda’s, aardappelen, kaneel, palmsuiker en nog een boel exotische kruiden zorgen voor een pittig maar ook zoet en romig smaakorgasme! 

2. Napolitaanse pizza
De enige echte pizza komt uit Napels en omvat niet meer dan een bodem van deeg met verse tomatensaus, buffelmozzarella en basilicum. Samen de kleuren van de Italiaanse vlag. Ooit was pizza het eten voor de armen, nu smullen alle lagen van de bevolking er wereldwijd van. En doen we er alles op, van ananas tot shoarma (!). 

3. Mexicaanse chocolade
De maya’s dronken het al, naar het schijnt. Chocolade wordt nergens zo serieus genomen als in Mexico, waar ze er zelfs mee koken, met als resultaat de fabuleuze ‘Chocolate Chicken Mole’ uit Oaxaca. 

4. Japanse Sushi
Rauwe vis met rijst en azijn. Het klinkt niet spectaculair, maar wat er in je mond ontstaat als je dit combineert met wat sojasaus en een vleugje wasabi en gember, is onbeschrijflijk. In Nederland begonnen als hip hapje voor de happy few, maar inmiddels volledig ingeburgerd. 

5. Chinese Peking eend
Dat dunne, knapperige vel en dat sappige, lichte eendenvlees. Een klassieker! De geschiedenis van het gerecht gaat terug tot de Yuan-dynastie. In de 15 eeuw was het tevens het favoriete gerecht van de Ming-familie.

 Voor de volledige lijst van CNN, klik hier.

Top reizen naar Thailand

Reisorganisaties met reizen naar Thailand

Meer blogs over Thailand

Beoordelingen van Thailand

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
8.8
Stranden
8.7
Steden
8.1
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.8