Home
Blog
Bestemmingen
Een droom wordt werkelijkheid: de Trans-Siberische tour 2014

Een droom wordt werkelijkheid: de Trans-Siberische tour 2014

op 19 september 2013
1 minuut leestijd
Een droom wordt werkelijkheid: de Trans-Siberische tour 2014

Wie kent de Trans-Siberië Express niet? Deze luxetrein over de illustere Transsiberische spoorlijn is meer dan alleen een verplaatsing van A naar B. De meer dan 100 jaar oude route gaat langs eeuwenoude bezienswaardigheden, uiteenlopende landschappen en interessante culturen.

Wie kent de Trans-Siberië Express niet? Deze luxetrein over de illustere Transsiberische spoorlijn is meer dan alleen een verplaatsing van A naar B. De meer dan 100 jaar oude route gaat langs eeuwenoude bezienswaardigheden, uiteenlopende landschappen en interessante culturen. De langste en beroemdste spoorlijn beslaat twee continenten en meerdere tijdszones. Een reis van superlatieven, dus! Geen wonder dat veel mensen erover dromen om deze reis te maken. En deze droom kan nu werkelijkheid worden!

De droom van Marcel Verhoeff

Het begon ook met een droom: die van Marcel Verhoeff. Hij is dirigent van het DonKosakenchor Russland, dat al jaren partner van SRC-Cultuurvakanties is. Marcel fantaseerde erover om met zijn koor per trein dwars door Rusland reizen, van St.Petersburg naar het Bailkalmeer. Onderweg zou hij op de stations concerten geven, zodat alle Russen in aanraking konden komen met de muziek van zijn koor.

Dit was het begin van een bijzonder project: de Trans-Siberische tour 2014. Samen met partners uit Rusland en Nederland, een keur aan (inter)nationale artiesten én met SRCCultuurvakanties als reispartner komt deze droom volgend jaar april tot leven. Deze bijzondere reis is een bijzondere manier om het ware Rusland te leren kennen, een onderdompeling in cultuur en reis met bijzondere (zakelijke) ontmoetingen.

Het echte Rusland

Marcel Verhoeff: ‘Om Rusland te begrijpen, moet je eigenlijk op de trein stappen om van west naar oost dwars door dit immense land te reizen. Voor dit doel is de Trans-Siberische spoorlijn perfect. Iedere etappe reist u een stukje verder richting het onbekende oosten van het grootste land ter wereld. De afwisseling is enorm. Vanuit St.Petersburg, de hofstad van de tsaren, bereikt u via de bruisende metropool Moskou het pittoreske Russische platteland. Daarna volgen Kazan, de hoofdstad van de legendarische Tataren, en Jekaterinaburg. Via Novosibirsk bereikt u het eindpunt van deze bijzondere reis, Irkoetsk, met het nabijgelegen Baikalmeer. In twee weken tijd ziet u de vele verschillende gezichten van Rusland. U ziet de historische grootheid van het land, zijn mengeling van culturen en zijn architectonische pracht en extravagantie.’

Cultureel programma

Tijdens de reis zal het DonKosakenChor uiteraard optreden, maar daarnaast zullen in de theaterwagon(s) van de trein optredens door diverse (inter)nationale artiesten verzorgd worden. Tijdens de stops op de verschillende stations op het traject worden diverse culturele excursies aangeboden.

Zakelijke ontmoetingen

Trans-Siberië Express is altijd al een beroemde handelsroute en een slagader voor de Russische handel geweest. Het Nederlandse zakenleven kan hierop ‘meeliften’ en contacten opdoen, zich laten inspireren door de Russische cultuur en verschillende seminars volgen.

Meer informatie

Meer weten over dit bijzondere project? Kijk dan op: Trans-Siberische tour.

Top reizen met SRC Reizen

Meer blogs over SRC Reizen

Beoordelingen van SRC Reizen

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
6.6
Vervoer
8.3
Reisleiding
9.2
Prijs / Kwaliteit
6.3
Algemeen
7.2