Home
Blog
Algemeen
Tempel van alle Religies in Rusland

Tempel van alle Religies in Rusland

op 19 februari 2015
1 minuut leestijd
Tempel van alle Religies in Rusland

In Rusland staat een bijzondere tempel die de religieuze architectuur van de grote religies van de wereld vertegenwoordigd: De Tempel van alle Religies.

De Tempel van alle Religies is een architectonisch complex in de Russische gemeente Kazan. Het is nauw geclusterd op een klein stuk land en bestaat uit verschillende koepels, minaretten en torens die de religieuze architectuur van de twaalf grote religies van de wereld vertegenwoordigen. Er is een christelijk kruis, de islamitische halve maan, de ster van David en een Chinese koepel. In de tempel worden echter geen ceremonies uitgevoerd, omdat het geen functionele tempel is. Het gebouw is slechts een cultureel centrum, en wordt ook gebruikt als woning door de eigenaar - de lokale kunstenaar en filantroop Ildar Khanov, en zijn assistenten die spirituele genezing uitvoeren.

Khanov geloofde dat alle religies gelijk zijn, en de Tempel van alle Religies was zijn manier om ze allemaal onder één dak te brengen. In 1992 werd er gestart met de bouw en het complex is nog steeds in aanbouw. Het plan van Khanov is om uiteindelijk 16 koepels te bouwen, die overeenkomen met de 16 grote wereldgodsdiensten. Helaas zal Khanov zelf niet de voltooiing van de tempel meer zien, omdat hij in februari 2013 is overleden.

Meer blogs over Rusland

Beoordelingen van Rusland

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7
Cultuur
7.3
Stranden
1
Steden
7.5
Eten & drinken
6
Activiteiten
7.3