Home
Blog
Bestemmingen
De mooiste meren van Zuid-Tirol, Italië

De mooiste meren van Zuid-Tirol, Italië

op 17 augustus 2017
1 minuut leestijd
De mooiste meren van Zuid-Tirol, Italië

Deze vijf meren hebben niet alleen een dubbele naam (want Duitstalig én Italiaans) maar zijn ook dubbel zo mooi als de meeste meren die je hebt gezien.

Hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden, ligt Zuid-Tirol in Italië. Het is de meest noordelijke provincie van het land, die tot 1919 bij Oostenrijk hoorde. Je vindt in Zuid-Tirol dan ook een mix van Oostenrijks en Italiaans schoon, zowel qua taal, cultuur en natuur. De bergtoppen zijn er ruig en de meren zijn oogverblindend mooi. Dit zijn volgens ons de vloeibare toppers van Zuid-Tirol.

1. Lago di Braies / Pragser Wildsee

 

lago di braies
lago di braies

Lang leve social media! Lago di Braies werd het bekendste meer van Zuid-Tirol dankzij enthousiaste fotografen op Instagram. Maar ook random Insta-meisjes en oudere toeristen maken maar wat graag een foto op de bekende houten trap. Het meer is vooral bekend onder Italianen zelf, omdat Lago di Braies het decor was van een bekende Italiaanse tv-serie. Huur een roeibootje of maak een prachtige wandeling om het meer. Duurt maar een uurtje, heeft weinig hoogteverschillen en laat je Lago di Braies écht beleven.

2. Lago di Resia / Reschensee

lago di resia
lago di resia

In het westen van Zuid-Tirol vind je Lago di Resia, also known as Reschensee. Dit meer is bijzonder en wederom erg fotogeniek, omdat er een mysterieuze kerktoren boven de watwerspiegel uitsteekt. Tel daar de kitesurfers en zeilers bij op, en je begrijpt dat dit mooie kiekjes oplevert. Het puntje van de kerktoren is het enige zichtbare overblijfsel van Graun, een stad die meer dan 60 jaar gelegen onder het water verdween.

3. Lago di Anterselva / Antholzer See

lago di anterselva
lago di anterselva

Het meer Antholzer See (of Lago di Anterselva) is één van de grotere meren van Zuid-Tirol. Helderblauw water, omringd met groene bergen en hier en daar een schattig huisje. Neem een picknickmand mee zodat je de hele dag kunt genieten van dit prachtige stukje Dolomieten. 

4. Lago di Fiè / Völser Weiher

 

lago di caldaro
lago di caldaro

Het ‘Laghetto di Fiè’ ligt aan de voet van de berg Sciliar (of Schlern op zijn Duits…) en is één van de mooiste Italiaanse meren om in te zwemmen. Verwacht geen Thaise watertemperaturen, maar in de zomer is het meer juist heerlijk om af te koelen na een lekkere hike de berg op (en af). Ook roeien behoort hier tot de mogelijkheden.

5. Lago di Caldaro / Kalterer See

 Kalterer See
Kalterer See

Een echte Italiaanse vibe, die vind je bij het Lago di Caldaro. Dit meer – eveneens één van de fijnste zwemmeren van de regio – ligt midden tussen de wijngaarden en boomgaarden. Het water kan hier wél tropische temperaturen bereiken. Met maximaal 28 graden is het één van de warmste zwemmeren van de Alpen. Extra leuk is dat je zomers concerten kunt bijwonen aan het water. Boek wel tijdig je kaartje, want met grote sterren als Alvaro Soler kan het druk worden…

Top reizen naar Italië

Reisorganisaties met reizen naar Italië

Meer blogs over Italië

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.7
Eten & drinken
8.7
Activiteiten
8.3