Home
Blog
Bestemmingen
Napels: ziel van Italië

Napels: ziel van Italië

op 5 augustus 2013
1 minuut leestijd
Napels: ziel van Italië

Rome, Florence, Milaan… Stuk voor stuk schitterende steden vol historie, pracht en praal. Maar de echte ziel van Italië vind je in de achterafstraatjes van Napels.

Rome, Florence, Milaan… Stuk voor stuk schitterende steden vol historie, pracht en praal. Maar de echte ziel van Italië vind je in de achterafstraatjes van Napels. Waar ‘mama’ vanuit het bovenraam schreeuwt naar haar jongens op straat. Waar oude mannetjes op bankjes urenlang discussiëren. Waar de pizza nog gebakken en gegeten wordt zoals dat hoort: met alleen olijfolie, basilicum, tomaten en buffelmozzarella.

Smalle straatjes vol waslijnen, scooters en de geur van verse pizza. Napels is het levende cliché van een Italiaanse stad. Uniek gelegen in een van de mooiste baaien van de wereld, met in de nabijheid de vulkaan Vesuvius en de ruïnes van Pompeï. Het is tevens een van de armste steden van Zuid-Europa. Dat merk je aan de krappe straatjes van het volkse Quartieri Spagnoli en de sjofele markten van het Mercato district

Wijken

Het kloppende hart van Napels is het centro storico, een gebied vol kerken, verstopte kloosters, fraaie piazza’s (pleinen), espressobarretjes en scooters die het straatbeeld opvullen. Hier vind je onder meer de indrukkwekkende Duomo (dom) en de Basilica di Santa Chiara. Ten zuidwesten van het ligt het fameuze Quartieri Spagnoli. Hier - in de geplaveide, smalle straatjes vol wasgoed - wordt nog echt Napolitaans gesproken. De wijk is arm en hele gezinnen wonen er op één kleine etage. De macht van de maffia is nergens groter en jeugdcriminaliteit is eerder regel dan uitzondering.

Hip Napels

Iets verder verwijderd van het centrum, richting het waterfront, verandert Napels. In het hart van de buurt Santa Lucia ligt het prachtige piazza del plebiscito, het grootste plein van de stad. Op steenworp afstand liggen twee van de grootste bezienswaardigheden: het Castel Dell’Ovo, dat hoog boven de baai uittorent, en het Teatro di San Carlo, een van de oudste operahuizen ter wereld. Nog iets verder naar het westen, in Chiaia, begint het hippe Napels. In deze elegante buurt vind je designerboetieks, sushibars, kunstgalerietjes en trendy clubs.

 

 

Top reizen naar Napels

Reisorganisaties met reizen naar Napels

Meer blogs over Napels

Beoordelingen van Italië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.2
Cultuur
8.7
Stranden
6.8
Steden
8.8
Eten & drinken
8.8
Activiteiten
8.3