Home
Blog
Opmerkelijk
Zwemmen op 35 meter hoogte in Londen's eerste 'Sky Pool'

Zwemmen op 35 meter hoogte in Londen's eerste 'Sky Pool'

op 21 augustus 2015
1 minuut leestijd
Sky pool, Londen
Sky pool, Londen

Voor wie graag een bommetje wil maken op hoog niveau, is de laatste geplande toevoeging aan de skyline van Londen wel wat. Hier komt een 25-meter zwembad op 35 meter hoogte tussen twee flatgebouwen, met een transparante bodem.

De transparante 'Sky Pool' zal volgens de ontwikkelaars de eerste in zijn soort zijn ter wereld. Zwemmers zullen hier in staat zijn om 35 meter naar beneden te kijken, terwijl ze een duik nemen in het zwembad, waar de glazen bodem slechts 20cm dik is.

De inwoners van de gebouwen kunnen van het ene naar het andere gebouw zwemmen en van hun inspanningen herstellen in een sky deck waar een spa en zomer bar met uitzicht op het Houses of Parliament aanwezig is.

De ontwikkelaars Ballymore zeggen dat het zwembad, waar al een bouwvergunning voor is verleend, volledig transparant wordt en de structuur vrij zal zijn. "De ervaring van het zwembad zal uniek zijn, het zal voelen alsof je zwevend door de lucht gaat in het centrum van Londen."

Deze 'Sky Pool' zal overigens niet het hoogste zwembad in Londen worden, want die bevindt zich momenteel in The Shard, op de 52e verdieping, welke tevens het hoogste zwembad in West-Europa is.

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8