Home
Blog
Opmerkelijk
Krijgt Londen in de toekomst fietspaden in de lucht?

Krijgt Londen in de toekomst fietspaden in de lucht?

op 22 januari 2014
1 minuut leestijd

Net als veel andere steden op de wereld probeert Londen al een poos om meer fietsvriendelijker te worden. Onlangs werd er een voorstel gedaan om fietspaden in de lucht aan te leggen in Londen.

Net als veel andere steden op de wereld probeert Londen al een poos om meer fietsvriendelijker te worden. Zo startte het een paar jaar geleden een programma met leenfietsen, dat dit jaar verder uitgebreid zal worden. Maar Londen heeft nog een lange weg te gaan voordat het een fietsstad als Amsterdam wordt. Vorig jaar werd er nog een soort ‘fietssnelweg’ aangekondigd, maar nu overweegt de stad om speciale fietspaden in de lucht aan te leggen. Het 'SkyCycle' project werd bedacht door Foster + Partners, Exterieur Architectuur en Space Syntax en stelt voor om fietsbanen te bouwen boven het huidig spoornet. Het brede en veilige wegdek moet bijna 210 kilometer boven het bestaande treinnetwerk gaan overspannen, met meer dan 200 toegangspunten.

 

De video hierboven laat het project er wel heel science-fiction uit zien, en het zal waarschijnlijk ontzettend veel geld gaan kosten, maar het kan al op steun rekenen van de Transport for London en Network Rail. Het plan van Foster + Partners is voor een gedeelte een reactie op de golf van dodelijke fietsongelukken in Londen afgelopen november, waarbij zes fietsers omkwamen in twee weken tijd. Een poll van de BBC heeft aangegeven dat zo'n 20% van de fietsers in Londen hierna niet meer op de fiets naar hun werk gaat.

Als het plan wordt goedgekeurd, zouden de fietspaden in de lucht binnen 20 jaar gereed moeten zijn.

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8