Home
Blog
Bestemmingen
Beleef een groot avontuur en maak de wereld een stukje beter

Beleef een groot avontuur en maak de wereld een stukje beter

op 15 maart 2016
1 minuut leestijd
Beleef een groot avontuur en maak de wereld een stukje beter

Heb jij altijd al eens Afrika op avontuurlijke en unieke manier willen ontdekken ? Dit is je kans! Plan Nederland organiseert een grensverleggende fietstocht dwars door de prachtige omgeving van Zambia met Cycle for Plan.

Samen met een groep mannen en vrouwen leg je per mountainbike ca 700 km af over dirt roads en uitdagende tracks in Zambia. De route start in de hoofdstad Lusaka en voert je door glooiende heuvels, over de Luangwa rivier en langs traditionele dorpen naar het South Luangwa National Park waar je oog in oog komt te staan met wilde dieren!

Onvergetelijke ontmoetingen

Bereid je voor op talloze bijzondere ontmoetingen met de lokale bevolking en kinderen die enthousiast met je mee rennen. Fiets mee door het nog onontdekte oosten en maak kennis met het échte landelijke Zambia. Bovendien krijg je de kans projecten van Plan Nederland te bezoeken en zie en hoor je zelf het verschil dat jouw bijdrage maakt.

Trap mee in de strijd tegen kindhuwelijken

Plan Nederland is een organisatie die strijd voor betere leefomstandigheden van kinderen en hun ouders. Met Cycle for Plan Zambia willen ze de strijd aangaan tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen in Zambia. Nog ieder jaar worden er wereldwijd maar liefst 14 miljoen meisjes gedwongen te trouwen als ze nog kind zijn, met alle gevolgen van dien: ze trouwen met een vaak wildvreemde man, moeten meestal van school, zijn vaak slachtoffer van huiselijk geweld en krijgen kinderen als hun lichaam daar nog helemaal niet klaar voor is.

Dromen of doen?

Cycle for Plan – The Dirt Road Edition vindt plaats van 9-20 november 2016. Je kan individueel deelnemen of in teams. Help Plan in hun strijd tegen kindhuwelijken en tienerzwangerschappen en ga mee op deze onvergetelijke reis naar Zambia. Vraag hier meer informatie aan.

Top reizen naar Zambia

Reisorganisaties met reizen naar Zambia

Meer blogs over Zambia

Beoordelingen van Zambia

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
n.v.t.
Steden
7.5
Eten & drinken
8.5
Activiteiten
9