Malawi

Het Malawimeer

Rondreis Malawi

Ontdek het warme hart van Afrika

Malawi staat bekend als één van de armste landen ter wereld, maar kent een zeer vriendelijke bevolking met verschillende traditionele stammen. Ook voor natuurliefhebbers is een reis naar Malawi de moeite waard, met een rijke onderwaterwereld in het Malawimeer en het Liwonde National Park.

Tijdens je rondreis door Malawi kun je niet om het enorme Malawi-meer heen. Het is dé plek waar de van visvangst levende bevolking en toeristen elkaar ontmoeten. Vaar in een bootje naar één van de eilandjes of bind je snorkels onder en verken de wereld beneden de zeespiegel. Weer op het droge zul je in deze omgeving zeker in aanraking komen met traditionele Afrikaanse zang en dans! Dit maakt Malawi tot een avontuurlijke en afwisselende bestemming voor rondreizen.

Wie wilde dieren wil zien heeft verschillende opties. Als je per auto reist, kunt je terecht in het Nationaal Park Liwonde, waar krokodillen en nijlpaarden langs je wagen trekken. Wie liever loopt, gaat naar het Nationaal Park Nyika, waar het goed hiken of mountainbiken is temidden van een schitterende omgeving. Wie kiest voor een individuele rondreis of groepsrondreis hoeft alleen maar te genieten!

Vlag:
Hoofdstad:
Lilongwe
Inwoners:
19.647.681
Oppervlakte:
118.480 km2
Beste reistijd:
mei t/m augustus
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
12:10 uur
Combineren:
Natuur
8/10
Cultuur
9/10
Strand
6/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
8/10

Achtergrond & praktische informatie

Video's van Malawi

Reisorganisaties met reizen naar Malawi

Reizen naar Malawi

Blogs over Malawi

· Suzanne van Duijn
Afrika bucketlist: 10 plekken waar je echt geweest wilt zijn
Afrika is het op een na grootste continent en bestaat uit maar liefst 54 landen. Een Afrika bucketlist kan dus ook oneindig lang zijn, maar dit zijn de tien plekken waar je echt geweest wilt zijn!
· Redactie
Tropische stranden in hartje Afrika
Azuurblauw water vol felgekleurde visjes, zandstranden met verdwaalde palmbomen, slaperige vissersplaatjes en een laidback atmosfeer. Hebben het over Thailand? De Cariben? Nee! Hartje Afrika: het Malawimeer.
Tijdens de reis naar Malawi, Mozambique en Zambia veel onvergetelijke dingen gezien en beeldschone foto's gemaakt van zowel mensen, dieren en landschap. Mooie ervaring!
- Peter

Beoordelingen van Malawi

Wat zijn de Malawi ervaringen van andere reizigers? Lees hier 3 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Malawi.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.3
Stranden
7.3
Steden
7
Eten & drinken
7
Activiteiten
7
7,3

Leven in Malawi

Malawi
21-12-2015

We woonden in Zomba. Daar heb je een berg met enorme uitzicjtpunten en leuke punten. Met vakantie gingen we naar Lake Malawi, dat is prachtig! Wel moet je oppassen met Bilharzia, korkodillen en nijlpaarden.. :-D Het Liwonde Park is een mooi park met veel olifanten en nijlpaarden. Je kan ze van dichtbij zien. Als je een eigen (sterke!) auto hebt, dan kan je zo het park in. Verder is Malawi zelf prachtig, maar daar gaat verandering in komen door de ontbossing. De mensen zijn ontzettend vriendelijk en gastvrij, maar arm.

Hanna
Gereisd met gezin in May 2021
7,8

Grada-in-malawi

Malawi
30-09-2015

Vrijwilligerswerk in The Greenshop. indrukwekkend, bijzonder, warm, eerlijk, vertrouwd. Lees mijn blogs over mijn maand in Mzuzu! Grada-in-malawi.reismee.nl

Grada
Alleen gereisd in May 2021
7,2

Indrukwekkend!!!! leerzaam voor de rijke westerling

Malawi
30-09-2015

In de dorpjes geweest, mensen slapen op de koude grond, bijna geen eten en toch blij en opgewekt, dankbaar voor alles!!!!! wat je ze mag geven, vooral de aandacht

G.A.v.Meeuwen
Gereisd met partner in May 2021