Home
Blog
Algemeen
Tropische stranden in hartje Afrika

Tropische stranden in hartje Afrika

op 27 juli 2013
1 minuut leestijd
Tropische stranden in hartje Afrika

Azuurblauw water vol felgekleurde visjes, zandstranden met verdwaalde palmbomen, slaperige vissersplaatjes en een laidback atmosfeer. Hebben het over Thailand? De Cariben? Nee! Hartje Afrika: het Malawimeer.

Het was ontdekkingsreiziger David Livingstone die in 1859, verborgen tussen de heuvels van centraal Afrika, het schitterende Malawimeer ontdekte. Alhoewel ‘ontdekte’, het is moeilijk te missen met zijn 560 kilometer lengte en 75 kilometer breedte (op het breedste punt). Driekwart van het meer ligt in Malawi, stukjes oever in het oosten en noorden liggen in Mozambique en Tanzania.  

Waterleven

Op sommige punten is het Malawimeer wel 700 meter diep, het is hiermee het op drie na diepste meer ter wereld. Uniek is het meer ook om zijn wel 1.000 tropische vissoorten, waaronder de beroemde felgekleurde cichliden, populair bij aquariumhouders. Vooral aan de zuid- en westkant van het meer vind je slaperige vissersplaatsjes met zowel eenvoudige als luxere accomodaties. Maar nergens wordt het echt toeristisch.

Chillen aan het Malawimeer

Met zijn prachtige baaitjes en eilandjes, lichtbruine zandstranden, verdwaalde palmen en azuurblauwe water waan je je aan het Malawimeer haast in de Cariben. Ga kayakken, duiken of snorkelen. Of drink een kouw biertje in je hangmat en klets met de locals. De inwoners van Malawi staan bekend als de vriendelijkste van heel Afrika!

Top reizen naar Malawi

Reisorganisaties met reizen naar Malawi

Meer blogs over Malawi

Beoordelingen van Malawi

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7.3
Stranden
7.3
Steden
7
Eten & drinken
7
Activiteiten
7