Mozambique

Bootje en visser op het strand van Mozambique

Rondreis Mozambique

Bountystranden, duikersparadijs en een ongerept binnenland

Voor een ontspannen rondreis is Mozambique de ’place to be’! Langs de eindeloze kustlijn van dit land vind je prachtige stranden, magische eilanden en een verbluffende onderwaterwereld met haaien, walvissen, dolfijnen en prachtig koraal. En in het binnenland kun je op safari gaan om wild te spotten!

Mozambique is erg in opkomst als het gaat om rondreizen. Het woelige verleden heeft plaats gemaakt voor vrede en veel toeristen komen daardoor nu genieten van de duizenden kilometers lange kuststrook. Je vindt hier schitterende stranden, maar de echte attractie is de onderwaterwereld. Tussen het vrijwel ongerepte koraalrif zwemmen dolfijnen, haaien en zelfs walvissen. Uitgekeken? Vervolg je rondreis Mozambique dan landinwaarts!

Naar Maputo bijvoorbeeld, de schitterend gelegen hoofdstad met adembenemend uitzicht op een baai. Struin langs de Afrikaanse marktjes en cafés voor je een kijkje neemt in het Nationaal Park Gorongosa, waar je een mooie safari kunt maken temidden van vele Afrikaanse dieren. Na de lange oorlog wordt het park in rap tempo weer opgebouwd. Kies voor een individuele rondreis of groepsrondreis, dan weet je zeker dat je alles ziet!

Vlag:
Hoofdstad:
Maputo
Inwoners:
32.163.045
Oppervlakte:
801.590 km2
Beste reistijd:
juni t/m september
Tijdsverschil:
1 uur later
Vliegtijd:
13:30 uur
Combineren:
Natuur
9/10
Cultuur
7/10
Strand
10/10
Steden
7/10
Eten
7/10
Actief
9/10

Video's van Mozambique

Reisorganisaties met reizen naar Mozambique

Reizen naar Mozambique

Blogs over Mozambique

· Suzanne van Duijn
De mooiste plekken van Mozambique: top 10 bezienswaardigheden
Mozambique is mysterieus en prachtig tegelijk. Off the beaten track staat je waanzinnig natuurschoon te wachten. Durf jij het avontuur aan?
· Suzanne van Duijn
De 15 mooiste bezienswaardigheden in Zuidelijk Afrika
Voor een avontuurlijke reis, prachtige natuur en veel wildlife ben je in Afrika aan het goede adres. De allermooiste bezienswaardigheden van Zuidelijk Afrika op een rijtje.
Mozambique heeft een zeer indrukwekkende kustlijn en het binnenland is groen en mooi. Goed voor een rustige reis. Combinatie met Kruger National Park is erg goed bevallen!
- Ellen

Beoordelingen van Mozambique

Wat zijn de Mozambique ervaringen van andere reizigers? Lees hier 1 reviews, gebaseerd op ervaringen tijdens hun rondreizen in Mozambique.
Natuur & omgeving
9
Cultuur
7
Stranden
10
Steden
7
Eten & drinken
8
Activiteiten
9
8,3

Fantastische duikmogelijkheden na een indrukwekkende rondreis

Mozambique
30-09-2015

Heerlijk uitgerust aan de kust op prachtige stranden met heerlijk eten en drinken en geweldige duikmogelijkheden .

Car kuil
Gereisd met partner in May 2021