Home
Blog
Bestemmingen
Afrika bucketlist: 10 plekken waar je echt geweest wilt zijn

Afrika bucketlist: 10 plekken waar je echt geweest wilt zijn

op 13 september 2016
2 minuten leestijd
Afrika bucketlist: 10 plekken waar je echt geweest wilt zijn

Afrika is het op een na grootste continent en bestaat uit maar liefst 54 landen. Een Afrika bucketlist kan dus ook oneindig lang zijn, maar dit zijn de tien plekken waar je echt geweest wilt zijn!

Bergen, wereldwonderen, tropische stranden, wilde dieren, woestijn, cultuur, watervallen: Afrika heeft het allemaal! Hoogste tijd om dit grote continent te gaan ontdekken: this is Africa!

1. Kilimanjaro, Tanzania

Kili
Kili

De Kilimanjaro (of de ‘Kili’) ligt in het noordoosten van Tanzania, vlakbij de grens met Kenia. Deze iconische berg is met 5.895 meter de hoogste berg van Afrika. Met een laagje eeuwige sneeuw op de top is de berg prachtig om naar te kijken maar een beklimming is ook een optie voor de sporitieve reiziger! 

2. Piramiden van Gizeh, Egypte

Piramide
Piramide

Zeg je Egypte, dan zeg je piramiden. Er zijn vele piramiden gebouwd in Egypte, maar die bij Gizeh zijn het best bewaard gebleven en dit is ook waar je de grootste piramide vindt: de piramide van Cheops. Deze pyramide is de enige van de zeven klassieke wereldwonderen die nog bestaat!

3. Zanzibar, Tanzania

Zanzbar
Zanzbar

We gaan nog even terug naar Tanzania. Want bij Afrika denk je misschien niet meteen aan turquoise zee en witte stranden, maar je vindt het allemaal op Zanzibar. Alleen de naam is al exotisch! Zanzibar is een eiland voor de kust van Tanzania en niet alleen de stranden zijn prachtig maar ook het binnenland is de moeite waard, met schattige oude dorpjes en een rijke geschiedenis.

4. Op safari in Kenia

kenya
kenya

Een safari kan natuurlijk niet ontbreken op je Afrika bucketlist! Op safari gaan kan in verschillende Afrikaanse landen maar Kenia is een absolute aanrader en daarnaast ook goedkoper dan bijvoorbeelld Zuid-Afrika. Het populairste park in Kenia is het Masai Mara reservaat. Je spot hier de Big Five en met een beetje geluk zie je de grote gnoetrek!

5. Marrakesh, Marokko

Marrakesh
Marrakesh

Op slechts vier uurtjes vliegen vanaf Amsterdam vind je deze levendige veelzijdige Koningsstad in Marokko. Struin door de Souk, bezoek het oude centrum en proef de sfeer en het heerlijke eten op het bekende Djema el Fna plein.

6. Tafelberg, Zuid-Afrika

tafelberg
tafelberg

Deze berg is niet extreem hoog maar vooral bijzonder door de vorm en de waanzinnige locatie midden in Kaapstad. Je kan deze berg beklimmen maar er gaat een ook kabelbaan die je in vijf minuten naar de top brengt voor een prachtig uitzicht over Kaapstad!

7. Victoria Falls, Zambia en Zimbabwe

Vic Falls
Vic Falls

De Victoria Falls op de grens van Zambia en Zimbabwe behoren – terecht – tot de zeven wereldwonderen. Het is één van de drie grootste watervallen ter wereld en het water valt er zo’n 100 meter van de kliffen naar beneden. Kortom, de Vic Falls móet je een keer zien in je leven.

8. De Sahara

Sahara
Sahara

De Sahara loopt van het zuiden van Marokko helemaal door over de breedte van Afrika naar Egypte. Het is dan ook de grootste woestijn ter wereld! Voor een woestijntocht ga je het beste naar Marokko waar je met kamelen door de leegte en stilte van de Sahara kan trekken en slaapt onder de sterren. Alternatief: de zandduinen in Namibië

9. Malawimeer, Malawi

malawi
malawi

Malawi is een van de minst ontdekte landen van Afrika maar absoluut de moeite waard om te bezoeken! Bezoek het Malawimeer, één van de grootste en mooiste meren ter wereld. Vaar over het meer en geniet  van de mooie natuur of bekijk de onderwaterwereld. In het meer leven meer dan 1.000 verschillende soorten tropische zoetwatervissen!

10. Tuinroute, Zuid-Afrika

Gardenroute
Gardenroute

De beroemde Tuinroute slingert over zo’n 400 km langs de kust van Zuid- Afrika en is één van de hoogtepunten van het land. Voor een reis vol natuur, cultuur en avontuur zit je op de Tuinroute helemaal goed. Rijd van west naar oost, of van oost naar west, en geniet van de veelzijdigheid van Zuid-Afrika.

Top reizen naar Zuid-Afrika

Reisorganisaties met reizen naar Zuid-Afrika

Meer blogs over Zuid-Afrika

Beoordelingen van Zuid-Afrika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.1
Cultuur
8.1
Stranden
7.5
Steden
7.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.8