Home
Blog
Bestemmingen
Op safari in Tanzania: Spot jij de Big Five?

Op safari in Tanzania: Spot jij de Big Five?

Op safari in Tanzania: Spot jij de Big Five?

Voor de allervetste safari ben je in Tanzania op de de juiste plek. Het land bestaat voor maar liefst tweederde uit nationale parken, dus hier kom je als natuur- en wildlife liefhebber zéker aan je trekken. Wij geven tips voor de beste plekken om de Big Five te spotten.

Het Oost-Afrikaanse land Tanzania is een walhalla voor safari-liefhebbers. Uitgestrekte vlaktes, spectaculaire landschappen en veel - heel veel - wildlife. Omdat het zo’n groot en divers land is, is geen natuurpark hetzelfde. De beste tijd om op safari te gaan is in het droogseizoen tussen juni en oktober.

De Big Five

Dé nummer één reden om op safari te gaan in Tanzania, is om de Big Five in het wild te aanschouwen. In tegenstelling tot wat je misschien zult denken, gaat het hier niet om de vijf grootste dieren, maar wél om de vijf lastigste grote dieren om op te jagen. We hebben het dan over de olifanten, neushoorns, buffels, luipaarden en leeuwen. Heb jij ze al kunnen spotten?

Serengeti National Park

tanzania safari
tanzania safari

Misschien wel het bekendste safaripark van Tanzania en dé beste plek om het grootste natuurspektakel ter wereld te aanschouwen. In Serengeti National Park vind jaarlijks de grote migratie plaats, een natuurwonder waarbij zo’n twee miljoen zebra’s, gnoes, gazellen, leeuwen en luipaarden over de uitgestrekte savannes van de Serengeti op zoek gaan naar water.

Ngorongoro krater

ngorongoro tanzania
ngorongoro tanzania

Nóg een ultieme safari hotspot in Tanzania is de Ngorongoro krater. Dit spectaculaire natuurpark bevindt zich in ’s werelds grootste ingestorte vulkaan en kent de grootste concentratie dieren per vierkante meter. Niet voor niets heeft het park de bijnaam Ark van Noach. Hier kun je oog in oog komen te staan met zwarte neushoorns, gnoe’s, ompalen en ook is dit misschien wel één van de beste plekken ter wereld om leeuwen te spotten. Ook heel mooi in het regenseizoen in april en mei, aangezien de bloemen dan aan het bloeien zijn.

Tarangire National Park

tarangire
tarangire

In Tarangire National Park spot je naast de bekende Afrikaanse baobab bomen veel olifanten, wildebeesten, buffalo’s, gazelle’s en zebra’s. Het is na de Ngorongoro krater het park met de meeste dieren per vierkante meter. Ook kun je hier de grote migratie aanschouwen, wanneer kuddes wilde dieren naar de Tarangire rivier trekken.

Ruaha Nationaal Park

ruaha
ruaha

In het grootste nationaal park van Tanzania, vind je op de uitgestrekte vlaktes en savannes een bonte verzameling luipaarden, leeuwen en maar liefst twaalfduizend olifanten, antilopen en wilde honden.

Lake Manyara National Park

lake manyara
lake manyara

Dit park is wellicht minder bekend dan haar buren, maar je vindt hier elf verschillende ecosystemen en een bonte verzameling spectaculaire dieren: van olifanten, neushoorns en giraffen, tot zebra’s, flamingo’s én boomklimmende leeuwen.

Kilimanjaro National Park

tanzania kilimanjaro
tanzania kilimanjaro

Wil je meer actie dan is dit park de place to be. Zoals de naam al doet vermoeden vind je hier de beroemde Kilimanjaro, het dak van Afrika en de hoogste vrijstaande berg ter wereld. De populairste startpunten om de 5.892 meter hoge berg te beklimmen zijn Marangu en Machame. Een uitdagende trekking door verschillende klimaatzones, maar de Big Five kom je hier niet tegen.

Katavi National Park

tanzania hippo
tanzania hippo

Het twee na grootste nationaal park van Tanzania is misschien wel het best bewaarde geheim van het land. Een bijzonder mooi park, met veel wildlife en een onwaarschijnlijk grote verzameling nijlpaarden, krokodillen en vogels.

Top reizen naar Tanzania

Reisorganisaties met reizen naar Tanzania

Meer blogs over Tanzania

Beoordelingen van Tanzania

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.8
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
5.9
Eten & drinken
7.4
Activiteiten
8.6