Home
Blog
Bestemmingen
's Werelds grootste beschermde gebied

's Werelds grootste beschermde gebied

op 9 december 2013
1 minuut leestijd
's Werelds grootste beschermde gebied

In het zuiden van het Afrikaanse continent bevindt zich 's werelds grootste beschermde gebied: De 'Kavango - Zambezi Transfrontier Conservation Area', ook wel bekend als KAZA.

In het zuiden van het Afrikaanse continent bevindt zich 's werelds grootste beschermde gebied. De 'Kavango - Zambezi Transfrontier Conservation Area', ook wel bekend als KAZA, heeft een oppervlakte van maar liefst 444.000 km2 en is daarmee bijna twaalf keer zo groot als Nederland.

Het ligt in een gebied waar maar liefst vijf landgrenzen samenkomen. Het beschermde gebied omvat de Caprivi Strip in Namibië, de zuidoostelijke hoek van Angola, het zuidwesten van Zambia, de noordelijke wildernis van Botswana en het westen van Zimbabwe. Van over de hele wereld trekken toeristen naar dit beschermde gebied, dat ook de thuisbasis is van de Victoria Falls, één van de zeven natuurwonderen, gelegen op de grens van Zimbabwe en Zambia.

Het centrum van dit gebied ligt bij de samenvloeiing van de Chobe rivier en Zambezi rivier waar de grenzen van Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe elkaar ontmoeten. Enkele belangrijke bezienswaardigheden in dit gebied zijn Chobe National Park, Hwange National Park en de Okavango Delta in Botswana.

Zo'n duizend verschillende diersoorten leven in het KAZA gebied, waaronder 200 zoogdiersoorten, 650 vogelsoorten en 150 vissoorten. Alleen in het Chobe National Park in Botswana leven al meer dan 70.000 olifanten, 8.000 zebra's, 1.000 giraffes en 185 nijlpaarden.

KAZA visum

De vijf landen zijn nu bezig om het gemakkelijker te maken om de grenzen over te steken. Met een nieuw 'KAZA visum' moet het mogelijk worden om eenvoudig tussen Angola, Namibië, Botswana, Zambia en Zimbabwe te reizen. Men verwacht dat het nieuwe visum in februari 2014 getest kan worden.

Top reizen naar Namibië

Reisorganisaties met reizen naar Namibië

Meer blogs over Namibië

Beoordelingen van Namibië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.3
Cultuur
7.8
Stranden
5.9
Steden
6.8
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
9.1