Home
Blog
Algemeen
Megamuseum aanstaande in Hongkong

Megamuseum aanstaande in Hongkong

op 2 augustus 2013
1 minuut leestijd

Aziatische steden staan over het algemeen niet bekend om hun musea en kunstschatten. Hongkong heeft echter grote plannen met zijn nieuwe ‘M+’-museum voor moderne kunst.

Aziatische steden staan over het algemeen niet bekend om hun musea en kunstschatten. Hongkong heeft echter grote plannen met zijn nieuwe ‘M+’-museum voor moderne kunst.

M+ wordt een museum voor hedendaagse kunst en visuele cultuur, en moet in 2017 zijn deuren openen vlakbij Victoria Harbour. Het project gaat zo’n 650 miljoen dollar kosten en wordt ondersteund door de overheid. M+ moet de concurrentie aangaan met beroemde moderne musea zoals het Tate Modern in Londen en New York’s Museum of Modern Art. “De interesse in Hongkong is enorm. Wij zijn in de positie waarin New York zich in de jaren ’50 bevond, met veel jonge instituten en de mogelijkheid om publiek op te bouwen”, aldus directeur Lars Nittve. 

Eerder deze zomer doopte M+ zijn nieuwe toekomstige locatie met zes opblaasbare kunstwerken in de buitenlucht, waar 150.000 bezoekers op afkwamen.

Top reizen naar China

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21-Daagse rondreis Verborgen Plekjes van Vietnam

21 dagen
Individuele rondreis
Het allerleukste van Vietnam is waarschijnlijk dat het er barst van de spectaculaire natuurgebieden, maar dat je tegelijkertijd betoverd raakt door die kleine verborgen charmes van dorpjes waar weinig reizigers komen, ontmoetingen met Vietnamese minderheden tussen de rijstvelden of met vissers op het rustige Whale Island, zo genoemd omdat hier soms walvishaaien worden gezien. Op deze reis worden de belangrijke plekken van Vietnam niet vergeten. Halong Bay, Hoi An, Ho Chi Minh City en Hanoi zitten er natuurlijk in. Maar net zo memorabel zijn misschien wel de bamboe waterraderen en paalwoningen in Mai Chau, de grootste boom van Vietnam in het Cuc Phuong National Park, of een bezoek aan de zeldzame Groene Hmong bergstam, die alleen nog in Pu Luong (Noord-Vietnam) en China leven.Er valt in deze 21-Daagse rondreis Verborgen plekjes van Vietnam heel veel te beleven. Want je gaat naar het spectaculaire Halong Bay waar je, nadat je er zelf een dag en een nacht hebt rondgevaren, niet over uitgepraat zult raken. Je ziet de woeste bergen en valleien vol rijstvelden van Ninh Binh, gaat naar het onweerstaanbaar charmante Hoi An, naar de beroemdste drijvende markt van de Mekong Delta, naar het keizerlijke Hue en (misschien een beetje voorzichtig) lopen over de Golden Bridge van Ba Na Hills (waar trouwens een compleet nagebouwd Frans dorp op de top van de heuvel ligt).Lees het reisplan maar eens rustig door, je zult zien dat er nog veel meer valt te ontdekken op deze geweldige drieweekse rondreis door Vietnam.
Halong Bay, Mekong Delta, Hoi An, Hanoi, Ho Chi Minh City, Ninh Binh, Mai Chau, Cuc Phuong National Park, Pu Luong

Reisorganisaties met reizen naar China

Meer blogs over China

Beoordelingen van China

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.3
Cultuur
8.9
Stranden
4.9
Steden
8.3
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.4