Home
Blog
Reisadviezen
Museumstad New York

Museumstad New York

op 1 juni 2013
1 minuut leestijd
Museumstad New York

New York City is een veelzijdige reisbestemming waar vanalles te zien en te beleven valt, zo ook op het gebied van museums. In New York zijn diverse museums  te vinden, maar welke zijn de belangrijkste en wat kun je er allemaal bezichtigen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste museums in New York, zodat je precies weet waar je moet zijn.

New York City is een veelzijdige reisbestemming waar vanalles te zien en te beleven valt, zo ook op het gebied van museums. In New York zijn diverse museums  te vinden, maar welke zijn de belangrijkste en wat kun je er allemaal bezichtigen? Hieronder vind je een overzicht van de belangrijkste museums in New York, zodat je precies weet waar je moet zijn.

1. Het Guggenheim Museum

Het Guggenheim Museum is wellicht een bekend klinkende naam en dat klopt, want dit museum vind je niet alleen in New York. In het Guggenheim Museum kun je moderne kunst bewonderen en bovendien is het gebouw in New York alleen al een kunstwerk op zich.

2. Het Metropolitan Museum of Art

Men heeft het vaak kortweg over ‘the MET’ als The Metropolitan Museum of Art wordt bedoeld. In de MET zijn allerlei kunstvoorwerpen uit alle werelddelen verzameld, dus ook van Rembrandt en Van Gogh.

3. Het Museum of Modern Art

Het Museum of Modern Art wordt ook wel afgekort tot MoMA en herbergt moderne kunst, dat wil zeggen kunstwerken die gemaakt zijn vanaf de 20e eeuw. 

4. Het Museum of National History

Ten slotte vind je in het Museum of National History reuzachtige skeletten van dinosauriërs. Als je met de kinderen naar New York reist, is een bezoek aan dit museum dan ook zeker een aanrader.

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Meer blogs over New York

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8