Home
Blog
Opmerkelijk
New York Wheel: Het hoogste reuzenrad ter wereld komt er aan

New York Wheel: Het hoogste reuzenrad ter wereld komt er aan

op 1 oktober 2012
1 minuut leestijd

We moeten nog even wachten, maar in New York kunnen we straks instappen in het hoogste reuzenrad ter wereld: de New York Wheel.

Op Staten Island in New York zal binnenkort een reuzenrad van maar liefst 192 meter hoogte verrijzen. Daarmee zal dit het grootste reuzenrad ter wereld worden. Heb jij geen last van hoogtevrees en hou je wel van een spectaculair uitzicht over de wereldstad New York? Dan is ‘the big apple’ straks helemaal ‘the place to be’.

Op dit moment is de Singapore Flyer, het rad dat een hoogte heeft van 165 meter, nog het grootste reuzenrad ter wereld en het London Eye staat met een hoogte van 135 meter op de derde plaats. 

Het reuzenrad in New York zal zodra het af is maar liefst 1.440 mensen, verspreid over 36 gondels, per ronde van een goed half uur kunnen vervoeren. Met het New York Wheel hoopt burgemeester Michael Bloomberg toeristen die met de gratis ferry vanuit Manhattan een bezoek brengen aan Staten Island langer ‘vast te houden’. Natuurlijk heb je een fantastisch uitzicht over het water met daarachter de skyline van Manhattan.

De kosten? 35 dollar per persoon. Je zult alleen nog wel even geduld moeten hebben, want de bouw is pas net gestart (mei 2015) en hij zal ergens halverwege 2017 pas klaar zijn. Voor New York-fans toch weer een gave bezienswaardigheid er bij!

Meer informatie vind je op de website van de New York Wheel. We geven je met deze artist impressions alvast een beeld van hoe hij er straks uit komt te zien.. Gaaf toch?

Top reizen naar New York

Reisorganisaties met reizen naar New York

Meer blogs over New York

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8