Home
Blog
Opmerkelijk
's Werelds meest epische reuzenraden

's Werelds meest epische reuzenraden

op 21 september 2013
2 minuten leestijd
's Werelds meest epische reuzenraden

In veel wereldsteden is tegenwoordig wel een reuzenrad te vinden. Wij hebben 's werelds meest indrukwekkende reuzenraden voor je op een rij gezet.

In veel wereldsteden is tegenwoordig wel een reuzenrad te vinden. Ze bieden mooie uitzichten over een stad. Volgend jaar word in Las Vegas het grootste reuzenrad ter wereld gebouwd bij Ceasar's Palace. De 'High Roller' zal met zijn 167 meter echter niet voor lange tijd de hoogste ter wereld zijn, want in 2015 zal in New York de 190 meter hoge 'New York Wheel' verschijnen en in Dubai staat een reuzenrad van 210 meter op de planning.

Deze strijd om het hoogste reuzenrad kent al een lange geschiedenis. Het begon al in 1893 toen George Ferris, de uitvinder van het reuzenrad, tijdens de World's Columbian Exposition iets wilde bouwen dat even indrukwekkend was als de Eiffeltoren in Parijs. Sindsdien is het overtreffen van een andere stad altijd één van de redenen geweest om een reuzenrad te bouwen.

Hoger hoeft echter niet altijd beter te zijn. Hieronder een lijst met 's werelds meest indrukwekkende reuzenraden:

Big-O Ferris Wheel in TokyoDit 60-meter hoge reuzenrad in de hoofdstad van Japan heeft geen spaken of middenas en is daardoor uniek. Het bevindt zich in het Tokyo Dome City pretpark en midden door het reuzenrad loopt een achtbaan.
Entree: $8.

Navy Pier Ferris Wheel in ChicagoDit reuzenrad op de Navy Pier in Chicago lijkt het meest op het oorspronkelijke reuzenrad van George Ferris uit 1893. Hoewel het met zijn 45 meter iets korter is dan het origineel, biedt het nog steeds schitterende uitzichten over de 'Windy City' en de oevers van het meer.
Entree: $6.

London Eye in LondonToen de London Eye in 2000 was voltooid was het met zijn 135 meter het hoogste reuzenrad ter wereld. Vanaf de top heb je op een heldere dag wel een uitzicht van zo'n 40km in elke richting. De London Eye geldt als een moderne voorloper wat betreft de vaste reuzenraden in wereldsteden.
Entree: $100 voor een gezin van vier, $30 vanaf 16 jaar, $24 voor senioren, $19 voor kinderen van 4 tot 15 en gratis voor kinderen van 3 jaar en jonger.

Riesenrad in WenenDit 64-meter hoge reuzenrad in het Wurstelprater in Wenen was korte tijd het hoogste reuzenrad ter wereld. Het werd in 1897 gebouwd voor het gouden jubileum van keizer Franz Josef I en is te zien in de filmklassieker 'The Third Man' uit 1949.
Entree: $12 voor volwassenen, $5 voor kinderen.

Texas Star in DallasSinds zijn bouw in 1985 is de Texas Star in Dallas met zijn 65 meter nog steeds het hoogste reuzenrad in de VS. Het is versierd met 16.000 rood-wit-blauwe lampen en is alleen actief tijdens de Texas State Fair, die dit jaar plaats vindt van 27 september tot 20 oktober.
Entree voor de beurs: $17 voor volwassenen, $13 voor kinderen tot 1,20 meter.

Tianjin Eye in Tianjin, ChinaDe Tianjin Eye werd in 2007 gebouwd en heeft met zijn 120 meter nooit het record van hoogste reuzenrad in de wereld, of zelfs in China, gehaald, maar is wel het eerste reuzenrad in de geschiedenis dat werd gebouwd boven op een brug. 's Avonds wordt het reuzenrad mooi verlicht en weerkaatst het in de Hai rivier.
Entree: $11 voor volwassenen, $6 voor kinderen.

Wonder Wheel in BrooklynHet 46-meter hoge Wonder Wheel in Dino's Wonder Wheel Amusement Park in Coney Island werd in 1920 ontworpen door de Eccentric Ferris Wheel Company. Het unieke aan dit reuzenrad is dat sommige karretjes zich binnen het frame van het reuzenrad bevinden. In Disney's California Adventure park in Anaheim staat Mickey's Fun Wheel, een jonge replica van het Wonder Wheel.
Entree $7.

Top reizen naar Amerika

Reisorganisaties met reizen naar Amerika

Meer blogs over Amerika

Beoordelingen van Amerika

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.9
Cultuur
7.8
Stranden
7.5
Steden
8.7
Eten & drinken
8
Activiteiten
8.8