Home
Blog
Algemeen
De stad met de beste taxi's ter wereld

De stad met de beste taxi's ter wereld

op 7 november 2013
1 minuut leestijd
De stad met de beste taxi's ter wereld

In een jaarlijks onderzoek van Hotels.com brachten meer dan 2.500 stemmers uit 30 verschillende landen hun stem uit op de stad met de beste taxi's ter wereld. Lees hier in welke steden de beste taxi's rondrijden.

Voor het zesde jaar op rij zijn de iconische zwarte taxi's in Londen verkozen tot de beste taxi's in de wereld. In een jaarlijks onderzoek van Hotels.com bracht 22% van meer dan 2.500 stemmers uit 30 verschillende landen hun stem uit op Londen, gevolgd door New York (10%) en Tokyo (9%).

De top vijf wordt verder gevormd door Berlijn op de vierde plaats met 5% van de stemmen en Madrid, Mexico City en Amsterdam op een gedeelde vijfde plaats met 4%.

Van de 30 onderzochte landen stond Londen boven aan in vijf van de zeven categorieën, waaronder schoonheid (23%), kennis van het gebied (27%) en de kwaliteit van het rijden (30%).

Bijna een vierde van de stemmen (23%) gaven aan dat zij de veiligheid van de taxi het belangrijkst vinden. Ook hierin scoorde Londen het beste in het onderzoek.

Op het gebied van de beschikbaarheid van de taxi's scoorde New York het beste met 23%. Voor de meeste waarde voor je geld scoorden de taxi's in Bangkok en New York het beste met 20%. Ondanks deze waardering viel de Thaise hoofdstad dit jaar buiten de top vijf.

De stemmers uit de enquête gaven hun voorkeur voor de categorieën als volgt aan: veiligheid (23%), kennis van het gebied (17%), beschikbaarheid (14%), kwaliteit van het rijden (11%), schoonheid (8%) en vriendelijkheid (7%).

De top 5 beste taxi's

1. Londen (22%)
2. New York (10%)
3. Tokyo (9%)
4. Berlijn (5%)
5. Amsterdam (4%)
5. Madrid (4%)
5. Mexico City (4%)

Verder bleek uit het onderzoek dat mensen het liefst textberichten of e-mails versturen in de taxi (19%), met slapen als tweede populairste activiteit (15%), gevolgd door eten (10%) en zoenen (9%).

Wat zijn jouw favoriete taxi's en wat doe jij het liefst tijdens een taxirit?

Top reizen naar Verenigd Koninkrijk

Reisorganisaties met reizen naar Verenigd Koninkrijk

Meer blogs over Verenigd Koninkrijk

Beoordelingen van Verenigd Koninkrijk

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
7.8
Cultuur
8.1
Stranden
7.2
Steden
8.8
Eten & drinken
7.8
Activiteiten
8