Home
Blog
Bestemmingen
Pozo de las Animas: enorme sinkholes in Argentinië

Pozo de las Animas: enorme sinkholes in Argentinië

op 2 augustus 2014
1 minuut leestijd

Pozo de las Animas zijn twee spectaculaire sinkholes in de Mendoza provincie in Argentinië, in de buurt van het dorpje Los Molles.

De sinkholes aan de provinciale route 222 zijn beide ontstaan door de instorting van ondergrondse holtes, die werden gecreëerd door de ontbinding van gips deposito's van grondwater. De twee gaten zijn van elkaar gescheiden door een dunne wand, waarvan wordt aangenomen dat deze door de jaren heen uiteindelijk zal eroderen en de twee sinkholes zal verenigen.

De noordelijke sinkhole heeft steile, afbrokkelende wanden en het is gevaarlijk om de rangen te benaderen, aangezien de sinkhole nog steed aan het eroderen is. Dit gat in de grond is maar liefst 300 meter breed en 101 meter diep, waarvan ed onderste 21 meter gevuld is met water. De zuidelijke sinkhole is nog breder dan 300 meter, maar is visueel minder indrukwekkend. De hellingen van deze sinkhole zijn minder steil en bedekt met dunne vegetatie. Er is een klein, licht blauw meer op de bodem van deze sinkhole. Het waterpeil en de grootte van het meer verandert steeds.

De naam 'Pozo de las Animas' is afgeleid van een oude Aboriginal legende over een groep Indianen die werden achtervolgd door een rivaliserende groep. Toen de nacht was gevallen konden de achtervolgers hun vijanden niet meer zien en keerden ze terug naar huis. De volgende morgen gingen ze terug om te zoeken naar hun vijanden, maar troffen tot hun grote verbazing de twee enorme putten in de grond aan, waarin hun vijanden waren weggezonken en omkwamen in het stijgende water.

De sinkholes worden sindsdien 'de plaats waar de zielen huilen' genoemd en is een plaats van aanbidding.

Top reizen naar Gent

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven Compleet

Sri Lanka is een beetje een onbekende parel. Onbekend voor veel Nederlandse en Belgische reizigers, bedoelen we. Het ligt als het ware een beetje buiten ons gezichtsveld. En dat is jammer, want Sri Lanka heeft veel te bieden. Deze 18-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven is daarvan het overtuigende bewijs.Inderdaad, je leest het goed! Deze reis combineert Sria Lanka met Malediven. Je weet wel: helderblauw water, snorkelen, romantiek, wit zand, dolfijnen spotten en weergaloze zonsondergangen.Sri Lanka is ongeveer net zo groot als Nederland en België samen. Dat betekent dat je dus zonder heel lang te moeten reizen, je heel veel kunt zien. Want er is veel te zien!Sri Lanka heeft een enorm rijke en gevarieerde natuur. Om te beginnen heeft het eiland (natuurlijk) veel kustlijn. Je hebt er lange stranden die worden afgeschermd door weelderige stroken palmen. In het zuiden en het centrale gedeelte vind je bergen, waaronder de hoogste berg van het eiland, Pidurutalagala (2524 meter), en de voor ongeveer alle gelovigen heilige Adam's Peak.Op andere plekken zie je lagunes, grasvlaktes, klippen, bossen, theeplantages, en daar komt nog eens bij dat er veel wilde dieren leven. Luipaarden, olifanten, neushoornvogels, walvissen, beren, waterbuffels, krokodillen, met wat geluk zie je ze in hun natuurlijke leefomgeving.Voordat je dus uiteindelijk de verkoeling op zoekt van die echt helderblauwe zee, heb je al van alles meegemaakt. Het zijn daarom 18 perfecte dagen!Deze 18-daagse rondreis is vergelijkbaar met de 17-Daagse rondreis Sri Lanka en Malediven. Wat zijn de verschillen? Op deze reis zijn alle excursies en tours inclusief. Plus: je bent een dag langer op de Malediven. Let op dat de internationale vlucht tussen Sri Lanka en Malediven exclusief is. Deze is eenvoudig bij te boeken.
Adam's Peak, Pidurutalagala

Reisorganisaties met reizen naar Gent

Meer blogs over Gent

Beoordelingen van Argentinië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
9.6
Cultuur
7.5
Stranden
6
Steden
8.1
Eten & drinken
8.6
Activiteiten
8.9