Home
Blog
Bestemmingen
De 10 mooiste natuurgebieden van Chili

De 10 mooiste natuurgebieden van Chili

3 minuten leestijd
De 10 mooiste natuurgebieden van Chili

Chili is voor velen een ver-van-je-bed-show. Het langwerpige land in Zuid-Amerika is relatief onontdekt. Daarom heb je deze prachtige natuurgebieden nog bijna helemaal voor jezelf!

Wat weet jij van Chili? Behalve dat het een langwerpig land in Zuid-Amerika is, in de vorm van een chilipeper? Het belangrijkste wat je moet weten, is dat Chili schitterende natuur heeft. Het is een beetje het Nieuw-Zeeland van Zuid-Amerika te noemen! Check deze tien natuurgebieden maar eens:

1. Rapa Nui National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit relatief kleine nationaal park bevindt zich op Paaseiland, dat bij Chili hoort. Rapa Nui is de Polynesische naam voor Paaseiland. Dit is dus het nationaal park Paaseiland. Je vindt hier de bekende ‘poppen’: 887 stenen beelden - “moai” - die waarschijnlijk rond 300 voor Christus zijn gemaakt door de oorspronkelijke bewoners van Rapa Nui. De inkomsten van het nationaal park worden gebruikt voor het behoud van dit stukje erfgoed. Je vliegt vanaf Santiago direct naar Paaseiland

2. Torres del Paine National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zeg je Patagonië, dan zeg je Torres del Paine. Dit is ruige natuur ten top! Bergen, gletsjers, meren en rivieren vormen zich een weg door het natuurgebied. Door de ligging van dit nationaal park - in het zuiden van Chili - kan het hier flink koud worden. Bezoek Torres del Paine dus bij voorkeur in onze wintermaanden. Must-do hier is een trekking. Het W-circuit is de bekendste tocht en is 76 kilometer lang. Een gemiddelde wandelaar doet vier a vijf dagen over deze tocht. Uiteraard zijn er ook kortere hikes te maken.

3. Lagunas Miscanti y Miniques

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Adembenemend mooi zijn deze zoutmeren op grote hoogte. De flamingo’s aan de horizon maken het plaatje compleet. Op steenworp afstand vind je Reserva Nacional de Flamencos, het nationaal flamingo-reservaat. Hier vind je nog veel meer flamingo’s. De ideale uitvalsbasis om de zoutmeren te bezoeken is San Pedro de Atamaca, vernoemd naar de gelijknamige Atamaca-woestijn. 

4. Atacama-woestijn

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit is de droogste plek ter wereld, wat een buitenaards landschap oplevert. De Atacama is een 970 kilometer lange, zeer droge woestijn in het noorden van Chili. De woestijn ligt gemiddeld op 610 meter boven zeeniveau tussen het kustgebergte (Cordillera de la Costa) en de Andes. Bezienswaardigheden hier zijn de vulkaan Juriques, de zoutvlaktes en sowieso de eindeloze vergezichten. 

5. Parque Nacional Vicente Perez Rosales

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Je natte natuurdroom die uitkomt! Letterlijk hoor, want Parque Nacional Vicente Perez Rosales kenmerkt zich door helderblauw water. Het hoogtepunt van het park zijn de vulkaan Osorno en de twee bergen Puntiagudo en Tronador. Deze drie toppen staan schitterend op alle foto’s die je in dit nationaal park maakt. Het meer Todos los Santos Lake mondt via de Petrohué River uit in de prachtige  Petrohue Waterfalls.

6. Parque Nacional Lauca

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Het Lauca nationaal park is wederom een prachtige staaltje Chili. Uitgestrekte groene landschappen, besneeuwde bergtoppen aan de horizon, en hier en daar een alpaca. Meer ‘gauchos’ wordt het niet! De meren en vulkanen zijn de mooiste bezienswaardigheden van dit natuurgebied. Het dorpje Parinacota, gevestigd in Parque Nacional Lauca, is zeker ook het bezoeken waard. Je vindt dit park helemaal in het noorden van Chili, tegen de grens met Bolivia. 

7. Santuario el Cañi

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Dit relatief onbekende park in Centraal-Chili kenmerkt zich door groene boomtoppen. Je waant je hier echt even in de Verenigde Staten of Canada! Santuario el Cañi is meer dan geschikt voor een mooie kanotocht, paardrijden of ‘gewoon’ een hike. Onderweg zie je ook hier weer vulkanen op de achtergrond, en kom je koeien en geiten tegen. Santuario el Cañi is een echte allemansvriend: een aanrader voor iedereen!

8. Huerquehue National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

In de uitlopers van het Andesgebergte en het gematigd regenwoud, ligt Huerquehue nationaal park. Je vindt hier eeuwenoude bossen en bomen genaamd ‘monkey puzzle’. Dan weet je hoe de takken zich verhouden… Uiteraard telt ook dit park weer talloze heldere meren en lagoons, waaronder Tinquilco Lake. Hike naar dit meer toe en kom bij aan de rand van het water. 

9. Conguillio National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Welkom in Jurrasic Park! Geen echte dinosaurussen hier, hoor! Wel was Conguillio het decor voor de film Walking with dinosaurs. Het is weer bergen, water en bomen wat de klok slaat hier. Bezienswaardigheden in dit park zijn de vulkaan Llaima, Sierra Nevada en ruige landschappen vol gestold lava. De bijnaam van Conguillio is Los Paraguas (paraplu’s) vanwege de vorm van de Monkey Puzzles Trees, die je ook hier vindt. 

10. Alberto de Agostini National Park

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Zuidelijker wordt het niet! Of je moet naar Antarctica gaan, maar in Chili kan je niet verder. Dit park is het beste te bezoeken vanuit Punta Arenas, de meest zuidelijke stad van Chili. Het gebied is gigantisch: bijna 1,5 miljoen hectare. Van ruige bergtoppen tot kleine eilandjes: dit is echt waar het ophoudt. UNESCO beschrijft het als ‘een mozaïek van tegenstrijdige ecosystemen en unieke kenmerken van wereldniveau’. Denk aan gletsjers, fjorden en de meest zuidelijke bewoners: pinguïns. 

Top reizen naar Chili

Reisorganisaties met reizen naar Chili

Meer blogs over Chili

Beoordelingen van Chili

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
10
Cultuur
9
Stranden
8
Steden
8
Eten & drinken
8
Activiteiten
9