Home
Blog
Bestemmingen
De 5 mooiste steden van Brazilië

De 5 mooiste steden van Brazilië

1 minuut leestijd
De 5 mooiste steden van Brazilië

Vergeet de hoofdstad Sao Paulo en bezoek deze vijf prachtige steden in Brazilië.

Brazilië is een gigantisch land, en daardoor ook heel divers. Van groene Amazone tot tropische stranden: de natuur is ongekend. Je zou bijna vergeten dat je in Brazilië ook schitterende steden kunt vinden. Dit zijn onze vijf favorieten.

1. Salvador

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze derde stad van Brazilië telt bijna drie miljoen inwoners en wordt ook wel Salvador da Bahia - of kortweg Bahia genoemd. Salvador kent een koloniaal verleden, van de Portugese nederzetting tot de verhandeling van Afrikaanse slaven. Dit is terug te zien in de koloniale architectuur van het oude centrum en de lokale keuken. De historische bovenstad staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

2. Rio de Janeiro

Rio de Janeiro, de bekendste stad van Brazilië mag natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. Van de spectaculaire liggen tussen witte stranden en groene bergtoppen - tot aan de heerlijke Braziliaanse feestcultuur: Rio is een stad om op vakantie te gaan. Christo Redentor en Copacabana zijn de bekendste must-sees. De buurt Lapa - met de bekende trap - moet ook zeker op je lijstje. En als je de kans hebt: pak dan een voetbalwedstrijd of carnaval mee!

3. Natal

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Ook Natal combineert een urban skyline met tropische stranden. De hoofdstad van Rio Grande do Norte is de ideale bestemming om te overwinteren. Combineer een avontuurlijke citytrip met zon, zee, strand en maak een onvergetelijke buggy-tocht door de nabij gelegen duinen van Natal. Aan wild life ook geen gebrek hier, dus meenemen die fotocamera. 

4. Goias

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Goias is gesticht in 1727 en vernoemd naar de indianenstam Goyaz die in dat gebied leefden. De goldrush hier heeft inwoners van dit stadje een hoop rijkdom gebracht. De mooie binnenstad staat sinds eind vorige eeuw op de UNECO-werelderfgoedlijst. De kleurrijke huisjes en oude kerken zijn een lust voor het oog. Daarnaast is de natuur rondom Goias een must-visit: denk groene landschappen en prachtige watervallen.

5. San Luis

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Deze stad in het noorden van Brazilië ademt Caribische vibes. Het is reggae en salsa wat hier de klok slaat. De tropische temperaturen maken San Luis - of Sao Luis - zeer geschikt als all round vakantiebestemming. De stad telt wederom gekleurde huisjes en tropische stranden. Vanaf San Luis ben je zo in het regenwoud, dus boek zeker een excursie om die indrukwekkende natuur te ervaren. 

Top reizen naar Brazilië

Reisorganisaties met reizen naar Brazilië

Meer blogs over Brazilië

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7