Home
Blog
Bestemmingen
De 20 mooiste plekken in Brazilië

De 20 mooiste plekken in Brazilië

op 16 juni 2014
4 minuten leestijd
De 20 mooiste plekken in Brazilië

De komende paar weken staat het WK natuurlijk centraal in Brazilië en misschien reis jij ook wel af om hier een wedstrijd mee te maken. Maar dit grote land in Zuid-Amerika heeft zeker ook een hoop moois te bieden, dus als je even niet in een station, bar of voor een groot scherm zit, is het de moeite waard om enkele van deze mooiste plekken in Brazilië te bezoeken.

Iguazu Falls

De Iguazu Falls bestaan in feite uit meer dan 270 kleinere individuele watervallen, waarvan de meeste, inclusief de 'Devil's Throat' aan de Argentijnse kant liggen. Vanaf de loopburggen aan de Braziliaanse kant in het Iguazu National Park heb je een fantastisch panoramisch uitzicht. Hier zul je echter niet droog blijven!

Mount Roraima

Mount Roraima bevindt zich op de grens tussen Brazilië, Guyana en Venezuela. De rotsformaties, rivieren en watervallen waren naar verluidt een inspiratie bron voor Sir Arthur Conan Doyle's boek 'The Lost World', en meer recentelijk voor Disney's/Pixar's film 'Up'. De wandeling naar de top van de berg kan zeven tot tien dagen duren, maar onderweg wordt je beloond met verschillende watervallen waarbij je kunt zwemmen.

Fortaleza

De hoofdstad van de staat Ceará, aan de noordoostelijke kust van Brazilië, staat bekend om haar kreeft en verse vis. De stranden van Fortaleza zijn ideaal om watersporten als windsurfen of zeilen te beoefenen.

Pelourinho

Pelourinho is het historische centrum van de stad Salvador in de staat Bahia. De straten zijn hier erg fotogeniek en voorzien van felgekleurde gebouwen met stucwerk gevels. De stad voelt koloniaals aan, met Europese, Afrikaanse en inheemse invloeden.

Canoa Quebrada

De populaire duinen en stranden van Canoa Quebrada liggen op twee-en-half uur rijden ten zuidoosten van Fortaleza, de hoofdstad van de staat Ceará in het noordoosten van Brazilië. Veel locals werken hier nog steeds als 'jangada' vissers. Voor ongeveer $5 kun je hier een dertig minuten durende toch in een houten vissersboot maken.

Tangua Park

Tangua Park deed vroeger dienst als recycle fabriek, maar is sinds tien jaar een populaire toeristische attractie met een trimbaan, een fietspad en waterval.

Botanische Tuin van Curitiba

Het pad met duizenden bloemen naar deze indrukwekkende kas is bijna net zo mooi als het glazen gebouw zelf. Bij de Jardim das Sensações kun je geblinddoekt worden om de geuren van de planten te ervaren op een meer geconcentreerde manier.

Jalapao State Park

De combinatie van vlaktes, gouden duinen, rivieren en watervallen maakt Jalapao State Park een favoriet bij veel avonturiers. Na het raften in de Novo stroomversnelling van de rivier kun je zwemmen door de smaragdgroene Formiga waterval en genieten van de relatief ongerepte wildernis van het park.

Amazone regenwoud

Het Amazone regenwoud is 's werelds grootste en meeste biodiverse natuurreservaat, en beslaat bijna de helft van Brazilië met meer dan 4 miljoen vierkante kilometer. Met een beetje geluk spot je hier jaguars, roze dolfijnen en reuze otters. Vergeet alleen je anti-muggenspray niet.

Dunas de Genipabu

Genipabu is de hoofdstad van de staat Rio Grande do Norte en ligt op zo'n 15 minuten rijden ten noorden van Natal. Het is vooral bekend vanwege het rijden met een buggy of kameel over de duinen, die altijd veranderen van vorm door de sterke wind langs de kustlijn.

Oscar Niemeyer Museum

Oscar Niemeyer was 95 jaar oud toen hij het 'Museum of the Eye' voltooide. Het museum richt zich op kunst, architectuur en design en is in de volksmond bekend als 'The Eye'. De toren heeft vier verdiepingen aan expositieruimte.

Imperial Museum of Brazil

Dit voormalige zomerpaleis in het midden van Petrópolis werd gebouwd in het midden van de 18e eeuw. Onder andere de Braziliaanse keizerlijke kroon en keizerlijke koets worden hier tentoongesteld. Het museum ligt op een uur rijden (70 kilometer) vanaf het centrum van Rio de Janeiro en is een van de meest populaire musea van Brazilië met een gemiddelde van 300.000 bezoekers per jaar.

Gruta do Lago Azul

Deze 'Blauwe Meer grot' is onderdeel van een van 's werelds grootste overspoelde grotten. Het blauwe water is hier meer dan 60 meter diep en de grot is rijk aan prehistorische schatten. Tijdens een expeditie in 1992 werden hier duizenden prehistorische botten gevonden van dieren, waaronder van sabel-tand tijgers en gigantische luiaards.

Fernando de Noronha

Het eiland Fernando de Noronha ligt 354 kilometer uit de kust van de staat Pernambuco in het noordoosten van Brazilië. Er leven zeeschildpadden en dolfijnen en de archipel heeft enkele van de beste duik- en surfspots van Brazilië. Om de ecologie van het eiland te behouden, worden slechts 460 bezoekers per dag op het eiland toegelaten, en moet je een klein bedrag betalen om toegang te krijgen.

Sao Miguel das Missoes

Een tocht langs de Rota das Missoes (Missie Route) is een stap terug in de tijd, naar het eerste decennia van de 17e eeuw, naar het werk van de priesters van Companhia de Jesus in hun missie om inboorlingen in het zuiden van het land te evangeliseren. Deze kathedraal werd gebouwd in het midden van de 17e eeuw over een periode van 10 jaar. Iedere avond wordt een licht- en geluidshow opgevoerd, die het verhaal van de opkomst en ondergang van de Guarani en de missieposten van San Miguel vertelt.

Bento Goncalves

In het zuiden van Brazilië maken 24 gemeenten deel uit van de wijnroute, omgeven door heuvels, valleijen en rivieren. Langs landelijke wegen vind je er wijngaarden, cantina, boutique restaurants en ambachtelijke winkels. Bento Goncalves' liefde voor wijn en eten komt uit de 19e eeuw, toen het een centrum voor Italiaanse immigranten was.

Elevador Lacerda

Deze lift die Cidade Alta (bovenstad) en Cidade Baixa (Lower Town) in Salvador, Bahia, met elkaar verbindt was de eerste lift die in Brazilië werd geïnstalleerd, in 1873. In 1930 kreeg het een art deco make-over en voor ongeveer 10 cent kun je in 22 seconden omhoog gaan.

De kathedraal van Brasilia

Deze 40 meter hoge kathedraal van Brasilia is nog een knap stukje werk van Oscar Niemeyer. Dit cirkelvormige bouwwerk heeft een glazen plafond dat doorloopt tot aan de grond en wordt ondersteund door 16 gebogen kolommen. De kathedraal biedt plaats aan 4.000 mensen.

Chapada Diamantina National Park

Chapada Diamantina in de staat Bahia is een van de rijkste bio regio's van het land. Het was oorspronkelijk het thuis voor de inheemse Maracas indianen, maar werd in de 17e eeuw overspoeld door ontdekkingsreizigers die op zoek waren naar goud en later ook diamanten. Tegenwoordig is het de thuisbasis van ongeveer 50 soorten orchideeën, reuze miereneters, wilde katten en gordeldieren, evenals diverse flora en tal van vogels en slangen.

Porto de Galinhas

Porto de Galinhas wordt vaak genoemd als een van de mooiste stranden van Brazilië. Het warme, heldere water is ideaal om te zwemmen of te duiken, waarbij je vaak onechte karetschildpadden tegen kunt komen. Tijdens eb kun je een tochtje maken met een 'janganda' om scholen vis tussen de koraalriffen te zien. Je vindt Porto de Galinhas op een uur rijden ten zuiden van Recife.

Top reizen naar Brazilië

Reisorganisaties met reizen naar Brazilië

Meer blogs over Brazilië

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7