Home
Blog
Algemeen
Een rondreis door Brazilië

Een rondreis door Brazilië

op 10 december 2013
2 minuten leestijd
Een rondreis door Brazilië

Met het WK in zicht, komt Brazilië als reisbestemming natuurlijk steeds meer in beeld. Bekijk hier een aantal leuke reistips voor deze populaire Zuid Amerikaanse bestemming.

Met het WK in zicht, komt Brazilië als reisbestemming natuurlijk steeds meer in beeld. Wij van We Are Travellers zijn al eens naar deze populaire Zuid Amerikaanse bestemming geweest en vandaag hebben wij voor Rondreis.nl een aantal leuke reistips verzameld. Een WK voetbalwedstrijd bijwonen is natuurlijk gaaf, maar de steden en natuur die je in Brazilië vind zijn ook zeker de moeite waard om te bezoeken. Ga mee met ons op reis en ontdek Brazilië!

Salvador de Bahia, stad van Capoeira en Carnaval
Ook al denken mensen al snel bij het horen van Carnaval aan Rio de Janeiro, de échte carnavals hoofdstad van Brazilië is toch echt Salvador de Bahia. Je vindt deze stad ten noorden van Rio aan de Braziliaanse kust. Niet alleen het carnaval is een reden om naar Salvador te gaan. Je vindt hier namelijk ook fijne stranden waar je lekker kunt relaxen en een kleurrijke historische binnenstad. Wie sportief is ingesteld kan hier een capoeira lesje nemen en de wie van een feestje houdt, drinkt er ’s avonds een caipirinha!

De overdonderende Foz do Iguacu watervallen
Van de Braziliaanse kust vliegen we richting het zuiden, naar de Foz do Iguacu watervallen. Deze watervallen vind je op de grens van Argentinië en Brazilië. Het zijn de grootste watervallen van Zuid Amerika en met name de Duivelskeel is een groot waterspektakel. Naast het bekijken van de watervallen kun je rondom Foz do Iguacu ook mooie wandelingen maken. Schrik alleen niet als je opeens belaagd wordt door meerdere neusbeertjes, die vind je hier namelijk volop. Vergeet ook niet in de bomen te kijken, want de kans dat je rondom de watervallen een toekan spot is ook groot!Slapen in het hart van de Amazone
Naast watervallen en relaxte stranden, bestaat Brazilië natuurlijk voor een groot gedeelte uit de Amazone. Vanaf het Noordelijke stadje Belem kun je een meerdaagse boottocht maken naar het hart van de Amazone, de stad Manaus. Tijdens zo’n boottocht slaap je veelal zo’n 5 a 7 dagen op een boot in hangmatten en geniet je tijdens het varen van het uitzicht van de Amazone. Niet zo’n fan van boten? Dan kun je de regenwouden van de Amazone ook bekijken door vanaf Manaus een tour te boeken. Tijdens zo’n tour kun je dan zo’n 2 of 3 nachten op een floating lodge slapen en doe je gedurende de dag spannende excursies.

Denk bijvoorbeeld aan zwemmen met roze dolfijnen, op zoek gaan naar luiaards, vissen naar piranha’s en een bezoek brengen aan traditionele volkeren.Nog niet overtuigd van al het moois van Brazilië of heb je juist nog meer behoefte aan reistips voor een vakantie naar Brazilië? Kijk dan eens op de website van We Are Travellers!

Top reizen naar Brazilië

Reisorganisaties met reizen naar Brazilië

Meer blogs over Brazilië

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7