Home
Blog
Bestemmingen
Divers Brazilië: voor elk wat wils

Divers Brazilië: voor elk wat wils

op 30 september 2014
1 minuut leestijd
Divers Brazilië: voor elk wat wils

Brazilië. Het is niet alleen net zo groot als het hele Europese continent, maar zeker ook zo divers. Dat biedt oneindige mogelijkheden voor zowel avontuurlijke reizigers als zij die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie.

Het land staat vooral bekend om voetbal, samba en carnaval, maar herbergt ook prachtige koloniale steden en ongerepte natuur, waaronder de uitgestrekte Amazone, de Pantanal en de Iguazú-watervallen. We lichten onze Brazilië top-3 voor je uit: dit mag je niet missen.

1. Vang piranha’s in de Amazone

Het Amazonegebied is het grootste regenwoud op aarde en beslaat een groot deel van noordelijk Brazilië. Het is de broedplaats van miljoenen diersoorten en tienduizenden plantensoorten, waarvan er vele nog niet eens ontdekt zijn. Een waar walhalla voor de avonturier, dus. Wij pakten de kano en gingen de rivier op, waar we verwelkomd werden door roze rivierdolfijnen. Hongerig van de inspanning gooiden we aan het eind van de dag onze hengels uit en dineerden met zelfgevangen piranha’s. Juist ja, die hapgrage visjes. Eat or be eaten!

Er is midden in het regenwoud een aantal kleinschalige lodges, waar je kunt overnachten. Geniet vanuit je hangmat van overvliegende papegaaien, trek erop uit om kaaimannen te spotten of bezoek een nabijgelegen indianendorp.

2. Ga goudzoeken op de Camino d’Ouro

Toegegeven, veel goud zal er niet meer te vinden zijn, maar de oude Goudroute tussen Ouro Preto en Paraty is nog steeds zeer de moeite waard. De Camino d’Ouro is de weg die de slaven in de 18e eeuw moesten lopen van de goudmijnen naar de kust. Wij traden in hun voetsporen en werden tijdens een zes uur durende wandeling getrakteerd op rustieke dorpjes en prachtige watervallen. De kustplaats Paraty is echt een beloning na een dag op de been: in de vele koloniale gebouwen vind je galeries, bars en restaurants, waar je de batterij op kunt laden. Een bootje brengt je desgewenst naar een van de strandjes in de buurt, waar je kunt snorkelen of zonbaden.

3. Duik onder in het bruisende Salvador

De opzwepende klanken van drums weerkaatsen tegen de bontgekleurde gebouwen: Salvador de Bahia is kleurrijk in alle betekenissen van het woord. Het is de stad waar de cultuur van de Afrikaanse slaven zich vermengd heeft met die van de indaanse en Portugese inwoners. De sfeer hier is relaxed, gemoedelijk en bovenal: gezellig. Bahianen hangen in hun hangmat voor hun huis en op straat wordt gedanst op capoeira beoefend. Tip: drink een sterke bak Braziliaanse koffie in de historische wijk Pelourinho en geniet van de pittig gekruide keuken.


Wil jij een van deze highlights bezoeken of ben je benieuwd naar nog meer interessante bezienswaardigheden? De reisspecialisten van Brazilie online, onderdeel van Riksja Travel, hebben het land al voor je uitgeplozen en helpen je graag op weg – letterlijk en figuurlijk. Met de bouwstenen kun je zelf je ideale reis samenstellen.

Top reizen met Riksja Travel

Meer blogs over Riksja Travel

Beoordelingen van Riksja Travel

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Accommodatie
8.7
Vervoer
8.8
Reisleiding
8.9
Prijs / Kwaliteit
8.6
Algemeen
9