Home
Blog
Bestemmingen
Brazilië tip: Ontdek de ongerepte natuur van Pantanal

Brazilië tip: Ontdek de ongerepte natuur van Pantanal

1 minuut leestijd
Brazilië tip: Ontdek de ongerepte natuur van Pantanal

Pantanal is het grootste moeras ter wereld en ligt in het hart van Zuid-Amerika. Het grootste stuk ligt in Brazilië maar het loopt door tot in Bolivia en Paraguay. Hier moet je zijn voor ongerepte natuur en wilde dieren!

Wie op reis gaat naar Brazilië zal keuzes moeten maken. Het land is gigantisch en er is zoveel moois te zien! Bij het kiezen voor natuur maken veel mensen dan de voordehand liggende keuze om naar de Amazone te gaan. Maar wist je dat de Pantanal misschien nog wel mooier is?

Wildlife

Als je wilde dieren wil spotten in de natuur, dan zit je goed in de Pantanal. Met een beetje geluk spot je hier de toekan, papegaaien, gordeldieren, apen, schildpadden, capibara’s, kaaimannen en zelfs jaguars! Je kan allerlei tours boeken om met een gids te voet op pad te gaan. En hoe verder je het gebied in gaat, hoe meer kans op wildlife.

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Afbeelding ter ondersteuning van de tekst

Op safari

Behalve te voet, zijn er nog veel meer manieren op de Pantanal te verkennen. Een populaire manier is bijvoorbeeld te paard! Tijdens zo’n paardrijtocht voel je je even een echte ‘gaucho’!

Om kaaimannen te spotten is een boottocht ideaal. Vooral ‘s nachts is het extra leuk, als je al die oogjes stiekem boven het water uit ziet komen. En met een jeep rondcrossen kan natuurlijk ook!

Middle of nowhere

De Pantal ligt behoorlijk afgelegen. De makkelijkste en snelste manier om er te komen is met een binnenlandse vlucht naar Campo Grande. Daar kun je bij een van de vele reisorganisaties een tour naar de Pantanal boeken. Je kan dan zelf kiezen of je gaat voor super basic of meer luxe. De beste reistijd voor de Pantanal is van juli t/m november.

Top reizen naar Pantanal

Reisorganisaties met reizen naar Pantanal

Meer blogs over Pantanal

Beoordelingen van Brazilië

Lees hier ervaringen en beoordelingen van onze bezoekers.
Natuur & omgeving
8.7
Cultuur
7.9
Stranden
8.5
Steden
8.2
Eten & drinken
8.2
Activiteiten
8.7